Nagyvilág

2008.03.25. 10:14

Beiktatták az új pakisztáni miniszterelnököt

<p>Letette a hivatali esküt kedden Juszuf Raza Gilani, Pakisztán új miniszterelnöke. A kormányfőt Pervez Musaraff pakisztáni államfő iktatta be ünnepélyes ceremónián az elnöki palotában. <BR /></p>

Gilani a decemberben meggyilkolt Benazir Bhutto pártjának egyik fő alakja: a politikust hétfőn választotta meg miniszterelnökké a pakisztáni parlament. Musarraf még vasárnap támogatásáról biztosította az ország új kormányát, amely egyébként Musarraf ellenfeleiből áll. A koalíció a február 18-i parlamenti választáson elsöprő győzelmet aratott az elnököt támogató politikai erők felett.

Az új pakisztáni koalíciós kormány korábban hangoztatta, hogy visszahelyezi állásába azokat a bírákat, akiket Musarraf a novemberi szükségállapot idején rúgott ki. Elemzők szerint a bírák akár érvényteleníthetik is az elnök októberi újraválasztását, ezzel törvénytelennek minősítve uralmát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!