Nagyvilág

2008.03.10. 22:40

Az indiai rendőrség próbálta eltussolni a brit lány meggyilkolását

<p>Az indiai rendőrség megpróbálta eltussolni egy 15 éves brit lány februári meggyilkolását a kedvelt üdülőhelyen Goán, nehogy csökkenjen az ide érkező turisták száma - közölte a térség turisztikai minisztere hétfőn.</p>

Az AFP francia hírügynökség úgy tudja, az ügy miatt egy goai rendőrtisztet megfosztottak hatalmától. A rendőrök egészen vasárnapig fulladásként kezelték Scarlett Keeling ügyét, azóta azonban gyilkossági ügyben nyomoztak. A halottkém második vizsgálata ugyanis bebizonyította, hogy a 15 éves lányt megerőszakolták és megverték.

A nemi erőszak ügyében vasárnap letartóztattak egy 29 éves férfit, de a gyilkossággal őt egyelőre nem vádolták meg. Samsung D Souzát egy szemtanú látta a tinédzserrel a gyilkosság napján hajnali négy órakor, egy tengerparti bárban. A tanú azt mondta, "kompromittáló testhelyzetben" voltak.

A rendőrség közölte, hogy a férfit akkor is vádolják a nemi erőszakkal, ha mindketten beleegyeztek a szexuális együttlétbe, a lány kiskorú volt ugyanis. Scarlett anyja azt mondta, nem hiszi, hogy ez a férfi ölte meg a lányát.

A halottkémek első vizsgálata csak öt, a második vizsgálat azonban körülbelül 50 olyan zúzódás nyomát fedezte fel, ami arra utalt, hogy a tinédzsert megölték. A hatóságok először azt feltételezték, hogy a lány berúgott és megfulladt.

Goa igencsak kedvelt a nyugati turisták körében, de az utóbbi években egyre több külföldit támadtak ott meg.

Scarlett Keelinget és testvéreit édesanyjuk vitte fél éves nyaralásra az indiai üdülőhelyre még novemberben. A lányt utoljára egy tengerparti bárban látták élve. Később a parton bukkantak félig meztelen holttestére.

Egy hónappal a tinédzser halála előtt egyébként az indiai szövetségi kormányzat arra kérte a népszerű üdülőhelyek rendőrségeit, hogy fokozzák biztonsági készültséget, mert egyre több szexuális támadás érte a külföldieket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!