Nagyvilág

2008.03.07. 11:20

A Pentagon a Google ellen

<p>Az amerikai védelmi minisztérium eltiltotta a Google térképkészítőit attól, hogy részletes felvételeket készítsenek katonai támaszpontokról. -közölte az AFP.</p>

A csütörtöki bejelentés előzménye, hogy a Google felrakott oldalára egy körpanorámás képet az egyik texasi haditámaszpontról. Az internetes cég szóvivője közölte: munkatársuk véletlenül kért engedélyt a fotózásra, amit meglepetésre meg is kapott.

A Pentagon közölte: a részletes, talajszintű felvételek közvetlen biztonsági veszélyt jelentenek. A védelmi minisztérium közleményében arra figyelmeztetett, hogy a körpanorámás - 360 fokos - felvételek olyan érzékeny információkat hordozhatnak, mint az ellenőrzőpontok, akadályok, és az egyes épületek pontos elhelyezkedése.

A Google szóvivője az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy munkatársuk tévedésből ment be a texasi Fort Sam Houston katonai bázisra, megszegve ezzel a cég szabályzatát, ami tiltja katonai bázisok és magánterületek fényképezését.

 Larry Yu elmondta, hogy munkatársuk engedélyt kért a fotózásra, amit meg is kapott. A felvételeket a Google az amerikai hadsereg jelzése után azonnal eltávolította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!