Nagyvilág

2007.12.01. 13:11

Végetért a túszdráma Clinton irodájában

<p>Megadta magát szombat hajnalban a 46 éves Leeland Eisenberg, aki péntek este bombával fenyegetőzve túszul ejtett két embert Hillary Clinton amerikai elnökjelöltnő irodájában, Rochesterben.</p>

A túszdrámában nem sérült meg senki, amerikai sajtóértesülések szerint Eisenbergelmebeteg és alkoholista.

A férfi péntek délután sétált be a demokrata-párti kampányirodába, túszul ejtett két önkéntes kampánymunkást és egy fiatal nőt a gyerekével. Hillary Clinton nem tartózkodott irodájában.

Eisenberg nem sokkal később elengedte a fiatalasszonyt, aki értesítette a hatóságokat. A rendőrség mesterlövészeket, kommandósokat, tűzszerészeket vezényelt a helyszínre, és kiürítették Barack Obama szenátor és John Edwards demokrata párti elnökjelöltek irodáit.

Leeland Eisenberg nem sokkal később megadta magát, azt egyelőre nem tudni, hogy mi volt a célja az akcióval.

Hillary Clinton az esettel kapcsolatban megjegyezte, hogy bár rendkívül nehéz órákat élt át, az eset miatt nem változtat munkarendjén és kampányán. Hillary Clinton közép-európai idő szerint este kilenckor tartott volna kampánybeszédet, de a túszejtés miatt ezt lemondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!