Nagyvilág

2007.12.30. 15:35

Fia követi Bhuttót?

<p>Ellentmondásos hírek jelentek meg a héten meggyilkolt korábbi pakisztáni kormányfő, Benazir Bhutto fiával kapcsolatban.</p>

Egyes információk szerint a 19 éves Bilaval veszi át édesanyja szerepét a Néppárt élén, más források szerint viszont nem kíván politizálni, és inkább visszamegy tanulni Oxfordba.

Bilaval Bhutto-Zardari vasárnap a párt központi bizottsága előtt felolvassa édesanyja végakaratát, a vezetőség pedig eldönti, hogy a párt részt vesz-e a január 8-i választásokon.

A párton belül többen úgy tudják: ha Bilavalt megválasztják a mozgalom vezetőjének, egyetemi tanulmányai befejezéséig egy, az édesapja által vezetett tanácsadó testület vinné az ügyeket. Hazatérvén aztán Bilaval átvehetné a teljes irányítást a Néppárton belül.

Bilaval édeasanyját, Benazir Bhuttót csütörtökön ölték meg egy politikai nagygyűlés után. A Bhutto család politizáló tagjai közül Benazir édesapját 1979-ben kivégezték, két testvérét 1985-ben, illetve 1996-ban merényletben megölték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!