Nagyvilág

2007.12.24. 15:00

Egyiptomi házomlás: 5 halott

<p>Legalább 5 halálos áldozata van az alexandriai házomlásnak. Az egyiptomi kikötővárosban helyi idő szerint hétfőn reggel dőlt össze egy 12 emeletes ház.</p>

Szakemberek szerint félő, hogy még további áldozatokra bukkannak. Az épületben a becslések szerint 40-50-en laktak. A mentők szerint sokan már elhagyták reggel a házat, mielőtt az összeomlott volna.

Az épület felső két szintjét már 1995-ben el kellett volna bontani. Az emeleteket ugyanis szabálytalanul húzták föl a házra. Adel Labib, Alexandria kormányzója azt mondta, hogy a ház első emeletén munkások dolgoztak, felújítottak, amikor az épület az egyik oldalára dőlt és összerogyott. A kormányzó a két szomszédos ház lakóinak evakuálását is elrendelte. A két épület is részben leomlott.

Egyiptomban nem ritka, hogy összedől egy ház. A szerencsétlenséget legtöbbször az előírások be nem tartása, valamint a silány minőségű építőanyagok felhasználása okozza. Idén májusban Kairóban dőlt össze egy épület, tavaly októberben pedig egy négyemeletes ház Manszurában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!