Nagyvilág

2007.12.21. 08:32

Eddig 50 halott egy pakisztáni merényletben

<p>Legalább ötven ember vesztette életét Pakisztánban pénteken, amikor öngyilkos merénylő robbantotta fel magát Csarsadda város egyik mecsetében.</p>

A támadás célpontja Aftab Sherpao egykori belügyminiszter volt a helyi rendőrség szerint.

Az iszlamistákat elítélő nyilatkozatairól is ismert poltikus túlélte a robbanást. Az áldozatok száma valószínűleg még nő - mondta a város rendőrfőnöke.

A merénylő akkor robbantotta fel magát, amikor Sherpao befejezte az iszlám egyik legfontosabb ünnepe, az Eid alkalmából mondott beszédét. A volt belügyminiszter könnyebb sérüléseket szenvedett.

A pénteki volt a negyedik öngyilkos merénylet azóta, hogy Pervez Musarraf pakisztáni elnök feloldotta a szükségállapotot a közép-ázsiai országban. Musarraf november elején vezette be az alkotmányt korlátozó intézkedést, az iszlamista szélsőségesek elleni fellépésre hivatkozva.

A pakisztáni ellenzék szerint a korábban puccsal hatalomra jutott elnök a szükségállapottal csak a demokratikus folyamatokat akarta akadályozni.

Kapcsolódó anyagok:

  • Öngyilkos merénylet Pakisztánban - nyolc halott
  • Újabb merénylet Bagdadban a lengyelek ellen - egy halott
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!