Nagyvilág

2007.12.30. 15:48

Bhutto utolsó szavai

<p>"Jeay Bhutto!" - azaz, itt van, megjött Bhutto! - ezek voltak Benazir Bhutto utolsó szavai, mielőtt lelőtték és bezuhant az őt szállító autó ülésére - állítja tanácsadója, aki együtt utazott vele a kocsiban a végzetes csütörtöki napon.</p>

A Sunday Telegraph-nak nyilatkozó Safdar Abbasszi szerint a politikusasszony nyaklövést kapott, és nem igaz a belügyminisztérium állítása, miszerint a holttesten nem találtak sem golyó- sem repesznyomokat.

A tanácsadó szerint Bhutto az ünneplő tömegnek integetett és az üdvözlő rigmusokra válaszolva azt kiáltotta nekik, hogy itt van, megjött, amikor eltalálták. Először a kocsiban ülők sem tudták, mi történt, azt hitték, hogy Bhutto csak lehajol a lövések hallatán. Amikor a politikusasszony beesett a kocsi belsejébe, azonnal észrevették a mély sebet a nyakán. Abbasszi azt mondta, a velük utazó felesége az ölébe fektette Bhutto fejét, és megpróbálta elállítani az erős vérzést, de nem sikerült. A kocsiban már nem mondott semmit - tette hozzá a tanácsadó. Még élt, amikor a legközelebbi kórházba siettek vele, de már nem tudták megmenteni - mondta.

Közben az egyik pakisztáni tévé olyan felvételeket mutatott be, amelyeken látszik az a napszemüveges, világosbarna dzskiben lévő férfi, aki rálőtt Bhuttóra. A politikusasszony beesik az őt szállító autó belsejébe, majd a merénylő bűntársa felrobbantja magát a tömegben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!