Nagyvilág

2007.12.20. 10:08

A rokonok rabolhatták el a német férfit Afganisztánban

<p>Az afganisztáni hatóságok szerint egy családi viszály áldozata lehetett a vasárnap elrabolt német férfi - derül ki az Osnabrücker Zeitung német napilap csütörtöki számából.</p>

A lapnak nyilatkozó afganisztáni kereskedelmi miniszter azt mondta, szerdán letartóztattak négy afgán férfit az üggyel kapcsolatban.

Mindannyian a német férfi afgán feleségének rokonai. A 42 éves német férfit vasárnap rabolta elnégy fegyveres Afganisztán nyugati részén, ahova apósához érkezett látogatóba. 

Harald Kleber 2003-ban és 2004-ben egy segélyszervezet munkatársaként dolgozott Afganisztánban. Ezután asztalosként az országban maradt, és feleségül vett egy afgán nőt.

A tálib, szélsőséges iszlamista mozgalom tagjai gyakran hurcolnak el külföldieket Afganisztánban. Ennek ellenére a hatóságok kizárták a lehetőséget, hogy tálib fegyveresek rabolták volna el a férfit.

Németországban kedden egy ügyész bejelentette, Kleber ellen számítógépes csalás gyanúja miatt letartóztatási parancs van érvényben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!