Nagyerdő hírei

2018.08.06. 07:41

Volt igény a jó borokra és muzsikára

Debrecen - Jövőre világsztárokkal erősítenének a debreceni Bor- és Jazznapok szervezői.

Debrecen - Jövőre világsztárokkal erősítenének a debreceni Bor- és Jazznapok szervezői.

Három nap alatt több mint tízezren keresték fel a debreceni Bor- és Jaznapokat a Nagyerdőben. A Békás-tó környékén csütörtöktől vasárnapig csaknem hetven borászat kínálta termékeit. A zenészek három színpadon léptek fel.

Fotó: Matey István

Tóth Ernő, a Főnix Rendezvényszervező Kft. programigazgatója elmondta: az első nap, szerdán este felhőszakadás zavarta meg a szórakozókat, akkor nagyjából ezren mentek ki. Másnap már háromezerötszázan váltottak belépőt, míg a legforgalmasabbnak a szombat bizonyult, akkor ötezerötszáz karszalag került fel a csuklókra. Emellett közel ötszázan váltottak bérletet. Vasárnap is szép számmal akadtak érdeklődők.

A Borkarnevál 2000-ben indult útjára, és évről évre népszerűbb lett, 2015-ben egyesült a Jazznapokkal. Az összeolvasztás a jelek szerint jó ötletnek bizonyult, az elmúlt négy évben jelentősen emelkedett az érdeklődők száma. A felújított Békás-tó környéke is sokakat vonz. Az elmúlt három esztendőben körülbelül húszezer fő kereste fel az akkor még ingyenes programot – fogalmazott Tóth Ernő.

Belépőt idén kellett először váltani. Az ebből származó bevételből minden vendég kapott egy üvegből készült borospoharat. Emelték a szolgáltatási színvonalat, például fehér abroszok kerültek az asztalokra, javítottak a színpadok fedésén, a fény- és hangtechnikán, gyakrabban takarítottak. A korábbi évekkel ellentétben ezúttal mindenkinek jutott hely, egyszerre ezernyolcszázan tudtak leülni. A toi-toikat jobb WC-konténerekre cserélték, kézfertőtlenítőket helyeztek el. Önálló weboldalt is kapott a rendezvény.

A programigazgató arról is beszámolt, hogy jövőre zenei fronton is áttörés várható, péntekre, szombatra a Nagyerdei Szabadtéri Színpadra világsztár jazzformációk meghívását tervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!