Nagyerdő hírei

2018.05.02. 07:40

Sokan hűsöltek a Nagyerdő fái alatt

Debrecen - A jó idő és a színes programkavalkád sokakat kicsalogatott a négy fal közül május 1-jén.

Debrecen - A jó idő és a színes programkavalkád sokakat kicsalogatott a négy fal közül május 1-jén.

Kellemes, nyárias időjárás és temérdek program kedvezett a Debrecenben majálisozóknak. Látszólag sokan kimozdultak otthonról, családokkal és baráti társaságokkal telt meg a Békás-tó környéke, ahol zeneszó, játszóház és megannyi ínycsiklandó enni- és innivaló várta a kilátogatókat. Hosszú sorok álltak a büfék, fagyizók és a kitelepült standok előtt; volt, aki egy finom, hideg frissítő italra, volt, ki az enyhülést hozó fagylaltra várt. Ám ezeken kívül volt minden, ami egy jó vásárban lehet: mézeskalács, léggömbök, vattacukor, pattogatott kukorica és mindenféle csecsebecse. Többen megidézték Szinyei Merse Pál híres festményét is, és a fűben, pléden fekve adták át magukat a munka ünnepének.

A majálisozók között olyanok is akadtak, akik már dél körül elfoglalták helyüket a Nagyerdei Szabadtéri Színpad nézőterén, hogy ne maradjanak le a „Táncos Majálisról”. A szabadtéri évadnyitón színpadra léptek a cívisváros táncosai, majd’ mindegyik néptáncegyüttese, tánciskolája, mozgásművészeti csoportja, művészeti iskolája, de bemutatkoztak az új tánc- és mozgásművészeti irányzatok képviselői is, akik mind a pódiumon felállított májusfa mellett ropták. Közkívánatra idén is megrendezték a Hajdúsági Kézműves Sörök Mustráját, fogyott is a folyékony kenyér a csaknem 30 fokban. Aki pedig még inkább a természetközeli élményekre vágyott, az állatkert felé vette az irányt.

VK


[related-post post_id="3846909"]

[related-post post_id="3846862"]

[related-post post_id="3846351"]

[related-post post_id="3846323"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!