Sűrű péntek az életmentőknél Hajdú-Biharban

Sűrű péntek az életmentőknél Hajdú-Biharban
© Illusztráció: Pixabay
Hajdú-Bihar – Villanyoszlopnak ütközött autós okozott áramkimaradást Komádiban.

Villanyoszlopnak és transzformátornak ütközött egy személyautó pénteken délelőtt Komádiban, a Furtai úton. Az autó motortere kigyulladt, amelyet a tűzoltók kiérkezése előtt az ott lévők porral oltóval eloltottak. A lánglovagok feszültségmentesítték a járművet, majd átvizsgálták. A személygépkocsiban egy ember utazott őt a mentőszolgálat kórházba szállította. Mivel a transzformátor az ütközésben sérült, a környéken áramkimaradás volt. Ez hatvan fogyasztót érintett közöttük egy idősek otthonát, egy óvodát, egy bölcsődét és egy iskolát. A gyerekeket ellátó intézmények emiatt ideiglenesen bezártak. Az áramszolgáltató a hibát kora délutánra kijavította.

Pénteken délben Nádudvaron, a Lukács Dénes utcában egy fa ága villanyvezetékre hasadt. Az ág a gyalogos és a közúti forgalmat is veszélyeztette. A tűzoltók intézkedtek. Ahogyan a nyíradonyi Galamb utcán is. Itt családi ház kéményében a korom égett pénteken késő délután.

Gépezetes tolólétra segítségével jutottak be a debreceni tűzoltók egy idős ember hetedik emeleti lakásába tegnap éjszaka Debrecenben, a Nagy Lajos király téren. A mentők kérték e segítséget. Az idős sérültet kórházba szállították.

A pénteken szolgálatot ellátó mentőket 207 esethez riasztották.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 5 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyekből 1 súlyos, 4 pedig könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 13 személyt fogott el, akik közül 5 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 8 főt körözés alapján. A rendőrök 14 személyt állítottak elő, köztük 2 főt bűncselekmény gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 6 esetben történt.

HBN


Komádi - Villanyoszlopnak és transzformátornak ütközött egy személyautó Komádiban, a Furtai úton. Az autó motortere kigyulladt, amelyet a tűzoltók kiérkezése előtt a jelenlévők poroltó segítségével eloltottak. A helyszínre vonultak a komádi önkormányzati tűzoltók, akik elvégezték az autó feszülts...Nádudvar.
HAON.HU


hirdetés