Csúnya trükkel fosztották ki az idős férfit Debrecenben

Csúnya trükkel fosztották ki az idős férfit Debrecenben
© Illusztráció: Pixabay
Debrecen – Több mint 400 ezer forintos kárt okoztak neki. Az ügyben most emeltek vádat a Debreceni Járásbíróságon.

A három vádlott régebb óta ismeri egymást, egyikük Mikepércsen, míg vádlott-társai Nádudvaron élnek. Az I. r. vádlottnak tudomása volt arról, hogy a Mikepércsen kerttel rendelkező, időskori leépülésben szenvedő sértett egyedül él Debrecenben. 2016. év elején ezt az információt megosztotta vádlott-társaival, majd közösen elhatározták, hogy felkeresik az idős férfit, és készpénzt lopnak tőle.

Röviddel ezt követően az I. és a II. r. vádlott megjelent a férfi debreceni lakásán, ahol a II. r. vádlott a sértett ismerősének adta ki magát. A beteg sértett ezt elhitte, így a két vádlott bejutott a lakásba, ahol az egyikük lekötötte az idős férfi figyelmét azzal, hogy kihívóan viselkedett vele. Ez idő alatt társa kutatott a lakásban, majd egy bonbonos dobozból ellopott 106 ezer forint készpénzt, és eltette a sértett nyugdíjszelvényét is, amiből megtudták, hogy havonta milyen időpontban kap ellátást. Az I. és a II. r. vádlott ezután gyorsan elhagyta a lakást, majd a II. r. vádlott a lopott pénzből 20 ezer forintot adott társának.

A két nő később elmondta a III. r. vádlottnak is azt, hogy a sértett mikor kap nyugdíjat. Rövid idő elteltével az I. és a III. r. vádlott kereste fel lopási szándékkal a férfit a lakásán, ahol a III. r. vádlott is a sértett ismerőseként mutatkozott be, így az idős férfi újra beengedte őket. Az I. r. vádlott elterelte a sértett figyelmét azzal, hogy szexuálisan közeledett felé, ezalatt a III. r. vádlott a szobában talált táskából ellopott 126 ezer forint készpénzt, majd mindketten sietve eltávoztak. A megszerzett összeget később a három nő egymás közt elosztotta.

A harmadik alkalommal szintén az I. és a III. r. vádlott jelent meg a férfinél, és a fenti módszerrel tőle 55 ezer forintot vettek el. Ezalatt a II. r. vádlott a lakóház közelében tartózkodott, figyelt.

A vádlottak a sértettnek összesen 417 ezer forint kárt okoztak, amely nem térült meg.

A férfi a nyomozás során polgári jogi igényét előterjesztette, kérte, hogy a vádlottak fizessék meg az általuk okozott kárt – olvasható az ügyészség holnapján.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottak ellen társtettesként, csoportosan, folytatólagosan, elkövetett kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban mindhárom vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.Nádudvar.
HAON.HU


hirdetés