Nádudvar hírei

2012.11.11. 15:54

Születésnapi rétes-parti Nádudvaron

Nádudvar - 13. születésnapja alkalmából rendezett A szülőföld hagyatéka címmel kultúrestet a „Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány a helyi városi könyvtárral és Magyar Nemzeti Levéltár Hajdú-Bihar Megyei Levéltárával közösen november 10-én az Ady Endre Általános Művelődési Központban.

Nádudvar - 13. születésnapja alkalmából rendezett A szülőföld hagyatéka címmel kultúrestet a „Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány a helyi városi könyvtárral és Magyar Nemzeti Levéltár Hajdú-Bihar Megyei Levéltárával közösen november 10-én az Ady Endre Általános Művelődési Központban.A házigazda, alapítványi elnök Barna Sándorné először a város legfrissebb díszpolgárát Kalmár Erzsébet címzetes főjegyzőt szólította mikrofonhoz, aki a Nádudvar története levéltári dokumentumokon alapuló kiállítás bevezetőjeként megemlítette, hogy az önkormányzati törvény ugyan minden önkormányzatnak lehetővé teszi levéltár működtetését, de ezzel nem sokan élnek.

A tárlatot megnyitó két szakember: Dr. Kovács Ilona főlevéltáros és Dr. Szálkai Tamás levéltáros kiemelte, hogy az alapítványvezető és intézményük között jó kapcsolat alakult ki, ennek folyománya ez a Nádudvar címertörténetéből, anyakönyveiből, 20. század eleji pecsétnyomatokból, dokumentumokból álló, december 10-ig látogatható, 350 évet felölő válogatás.

A folytatásban a Keserű család háromszáz éves történetét és a Kösíjt bemutató könyvet ajánlotta a vendégek figyelmébe Varga Ildikó történelem tanár és Dr. Kozák Lajos egyetemi adjunktus. Majd Dr. Takácsné Baranyai Etelka kuratóriumi titkára ismertette az elmúlt egy évben végzett közösségi munkájukat. Színpadra lépett a Bakator népzenei együttes is. Az estet rétes-parti és táncház zárta.

HBN-ML

Fotó: Marján László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!