Multimédia

2017.09.22. 12:38

10 dolog, amire soha nem kellene rákeresnie a Google-on

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A Google hatalmas segítséget nyújt az információk keresésében, de néha olyan dolgokra keresünk, amelyekkel csak ártunk magunknak.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A Google hatalmas segítséget nyújt az információk keresésében, de néha olyan dolgokra keresünk, amelyekkel csak ártunk magunknak.

Betegségek tünetei

Mindenekelőtt beszéljünk az egészségügyi problémákról. Számos weboldal foglalkozik különböző betegségekkel, de legtöbbjüket nem orvos kezeli, tehát ha a tünetei alapján akar rájönni a betegségére a neten keresztül, rossz úton jár. "Dr. Google" csak abban segít, hogy bepánikoljon, hogy súlyos betegségben szenved. A legokosabb megoldás, ha nem a világhálón kutakodik, hanem felkeresi az orvosát.

Bűnözés

Talán izgalmas rákeresni arra, hogy "hogyan készítsünk bombát", vagy hogy "hogyan készül az amfetamin", de tartsuk észben, hogy a biztonsági szolgálatok szűrik ezeket a kereséseket és az IP címe alapján könnyen utolérik. Ugye nem szeretné, hogy a kíváncsisága miatt kerüljön bajba?

Rák

Ez az, amiről minél kevesebbet tudunk a netről, annál jobban alszunk. Szögezzük le, a fejfájásunk mögött nem valószínű, hogy agydaganat áll, ezért hiába mélyedünk bele a tumor rejtelmeibe. A fáradtságunk sem a rák előjelei.

Ágyi poloska

Bizonyára hallott már ezekről a bosszantó rovarokról, de ha jól akar aludni este, akkor nem keres rá a neten.

A bőr állapota

Rengeteg fertőző betegség kapcsolatba hozható a bőr állapotával, egy részük pedig kifejezetten ijesztően fest, ráadásul valamennyiről képet is talál az interneten, és persze a legsúlyosabbnak tűnőt fedezzük fel magunkon. Jobb lesz, ha kerüljük ezeket a kérdéseket.

Dohányos tüdő

Sokan dohányoznak, néhányan közölük pedig időről időre belegondolnak abba, hogyan is festhet a tüdejük. A web tele van kemény dohányosok tüdejének képeivel, és persze rögtön azt gondoljuk, hogy a miénk is hasonlóan szörnyen fest. Persze, ha motivációra van szüksége a leszokáshoz, akkor nézegesse ezeket a képeket, de ha nincs különösebb célja azokkal, jobban teszi, ha rá sem néz azokra.

Veszélyes állatok

Kérjük, maradjon távol ezektől, hacsak nem akar egy új fóbiát magának. Rengeteg veszélyes állat él a bolygón, de nem akarja, hogy ez meghiúsítson egy esetleges utazást, ugye?

A neve

Az interneten nem igazán van titok, de ha rákeres a nevére, valószínűleg csalódni fog. Néhány előnytelen fotó és egy kevés elavult információ a múltjából, valami ilyesmire számíthat.

Mitesszer eltávolítás

Ez kicsit más, mint az előzőek. Nem fog megijedni, viszont kellően gusztustalan lehet, a kozmetikusokon kívül nem sokan élvezhetik a tisztításról készült képeket.

Szülés

A filmekből ismerős lehet: az anyuka kiabál, az orvos pedig próbálja megnyugtatni és az egész folyamat stresszesnek tűnik. A valóságban viszont ez sokkal rosszabb, tehát ne is próbáljunk rákeresni.


[related-post post_id="3371103"]

[related-post post_id="3366515"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!