mozi

2018.02.16. 15:03

A hétköznapokra fókuszál

Debrecen - Méltán lehetünk büszkék a tehetséges, debreceni gyökerű színésznőre.

Debrecen - Méltán lehetünk büszkék a tehetséges, debreceni gyökerű színésznőre.

Tenki Réka szerepel többek között az Oscar-esélyes Testről és lélekről című filmben, láthattuk a Budapest Noir-ban is. Beválasztották a Shooting Starsba, aminek köszönhetően Európa tíz ígéretes színésztehetsége között is bemutatkozhat Berlinben a nemzetközi filmszakmának a csütörtökön kezdődött fesztiválon. Mindezek csak a közelmúlt szakmai sikerei. A színésznő elmondta, örül, ha több embernek felhívhatja a figyelmét a magyar filmekre és előadásokra, melyekben játszik.

Ezzel párhuzamosan a pódiumot sem hanyagolja, tagja az Örkény Színháznak, ahol jelenleg gőzerővel próbál A hattyú című darabban, melynek premierjét márciusban láthatja a nagyérdemű.

– Ebben olyan lányt alakítok, akit születése óta arra neveltek, hogy egy herceg felesége legyen. Mindent pontosan megtanul, és mindenben engedelmeskedik az anyjának, nincsenek saját érzelmei, csak a feladat teljesítése a célja. Mígnem a náluk tanító tanárral érzelmi hullámvasútra nem „szállnak”, és elindulnak a bonyodalmak…

Fejlődött általuk

Réka nagyon boldog és izgatott a közelmúltban elért sikerek miatt, de úgy véli, az életben a hétköznapokra kell koncentrálni.

Az aktuális nap a fontos, mert minden nap van teljesíteni való, így nem tudok hátradőlve csak ezekről álmodozni. Most A hattyú című darabot próbálom, és az köti le a figyelmemet”

– mondta el lapunknak.

A színésznő többféle karaktert megformált már színészi pályája során, ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy mindig az aktuális karakterek érdeklik. – Ha választanom kéne, mostanában azok foglalkoztatnak, amit egyáltalán nem lehet belőlem kinézni – mondta, hozzátéve, nem érzi azt, hogy valaha beskatulyázták volna.

A Testről és lélekről alkotói és szereplői | Fotó: AFP / John MacDougall

– Mindig azok a feladatok találtak meg, amikből tovább tudtam lépni, és fejlődtem általuk – fogalmazott.

Példát mutat

Réka szerepel többek között a Péterfy-Novák Éva Egyasszony című könyvéből készült színdarabban is, melyben egy olyan édesanyát játszik, akinek orvosi műhiba miatt születik sérült lánya, és közben egy bántalmazó kapcsolatban is benne van. A kislány hétévesen sajnos meg is hal. – A lényeg az üzenet. Beszélnünk kell az ilyen történetekről, az ilyen emberektől, mint például Éva, akitől tanulhatunk, példaként lehet követni. Nagyon fontosak a hétköznapi hősök, és fontos őket megmutatni is. Hiszek a fontos történetekben és a csodákban, amik a színházban történhetnek velünk – mondta.

VK


[related-post post_id="3745658"]

[related-post post_id="3744937"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!