mozi

2012.08.21. 17:07

Elhunyt Tóth Zsuzsa Balázs Béla-díjas forgatókönyvíró, dramaturg

Budapest, 2012. augusztus 21., kedd (MTI) - Életének 72. évében, hosszú szenvedés után elhunyt Tóth Zsuzsa dramaturg - közölte a Magyar Filmművészek Szövetsége kedden az MTI-vel. A Balázs Béla-díjas forgatókönyvírót pénteken éjjel érte a halál.

Budapest, 2012. augusztus 21., kedd (MTI) - Életének 72. évében, hosszú szenvedés után elhunyt Tóth Zsuzsa dramaturg - közölte a Magyar Filmművészek Szövetsége kedden az MTI-vel. A Balázs Béla-díjas forgatókönyvírót pénteken éjjel érte a halál.Tóth Zsuzsa temetéséről később intézkednek.

Pályáját a Hunnia Filmgyárban berendezőként kezdte 1959-ben. Rövidesen Sándor Pál alkotó csoportjának állandó tagja lett rendezőasszisztensként és forgatókönyvíróként. Vele készült a Bohóc a falon, a Szeressétek Ódor Emíliát, a Sárika, drágám, a Herkulesfürdői emlék, a Régi idők focija, a Ripacsok, a Szabadíts meg a gonosztól, a Szerencsés Dániel és a Noé bárkája.

Több más sikeres magyar film forgatókönyve is kapcsolódik Tóth Zsuzsa nevéhez, például az Ezek a fiatalok, a Kis Valentino, A legényanya, az N.N. a halál angyala, a Skorpió megeszi az Ikreket reggelire, A brooklyni testvér vagy a Szeressük egymást, gyerekek.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!