Mennyien maradtak Hajdú-Biharban? Nézze meg!

Akt.:
Mennyien maradtak Hajdú-Biharban? Nézze meg!
© Fotó: telegraph.co.uk
Hajdú-Bihar – A KSH szerint hazánkban 3181 település van, ahol összesen 9.855.571-en éltek, vagyis bőven tízmillió alatt van az ország lélekszáma. Most megnézheti, hogy január elsején mennyien éltek egy adott településen, a fővárostól kezdve a legkisebb faluig bezárólag. Gyerünk böngészni!

Azt egy korábbi cikkünkben tárgyaltuk, hogy Debrecenben lassan fogy a lakosság mennyien élnek, de a Hajdú-Bihar megyében akadnak még más települések is. A második helyezett Hajdúböszörményben 31.224-en éltek január elsején, míg a bronzérem Hajdúszoboszlónak jutott, ott 23.882-en. Érdekesség, hogy az utóbbi városban nőni tudott a lakosság száma az elmúlt években, ami totálisan ellentmond a tendenciáknak.

A megye 21 városából kilenc tízezer feletti, a legkisebb város Biharkeresztes a maga 4149 főjével. Érdekes, hogy az utóbbi város a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rangsorban maga mögé utasítana még nyolc települést.

Ha kíváncsi arra, hogy településén mennyien élnek, akkor kattintson egyet a KSH táblázatáért:

Magyarország közigazgatási helynévkönyve, 2015. január 1.


Fogy a lakosság Debrecenből
Debrecen – Négy év alatt „eltűnt” nyolcezer ember Debrecenből a KSH adatai szerint. 2011-től 2013-ig mentek el sokan, de az utóbbi két évben is több mint nyolcszáz fővel csökkent a lakosság száma.