Megtorolta a Debreceni Törvényszék a kalauzverést

Súlyosította az elsőfokú bíróság ítéletét a Debreceni Törvényszék
Súlyosította az elsőfokú bíróság ítéletét a Debreceni Törvényszék - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Súlyosította az elsőfokú bíróság ítéletét a Debreceni Törvényszék annak a hajdúhadházi családnak az ügyében, akik még 2010-ben bántalmaztak egy kalauzt. Az ellenőr ugyanis le akarta szállítani a vonatról az érvényes jegy nélkül utazó családtagokat.


A jegykezelő 8 napon belül gyógyuló arczúzódásos sérüléseket szenvedett. A családfőt, feleségét és lányát közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében, könnyű testi sértés vétségében és kiskorú veszélyeztetése miatt marasztalta el jogerősen a bíróság.

A családfő a másodfokú ítélet értelmében 2 év 2 hónap börtönbüntetést kapott az első fokon kiszabott 1 év 10 hónap helyett. A másodrendű vádlottat 1 év helyett 2 év börtönbüntetésre ítélte a törvényszék, a próbaidő pedig 2 évről 3 évre emelkedik. A III.r. vádlott büntetése 210 óra közérdekű munka helyett 10 hónap börtönbüntetés, 2 évre felfüggesztve.

Az ítéletről szóló cikkünket a naplo.hu weboldalon olvashatják.

HBN


5 év jogerősen a kalauz bántalmazásáért
Debrecen – Súlyosította az elsőfokú bíróság ítéletét a Debreceni Törvényszék annak a hajdúhadházi családnak az ügyében, akik még 2010-ben bántalmaztak egy kalauzt.