Megmutatták, nem fog rajtuk az idő

Balról a második Pajna Zoltán, a verseny fővédnöke
Balról a második Pajna Zoltán, a verseny fővédnöke - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Szenior Vidékbajnokságot rendeztek július második hétvégéjén Debrecenben.

A DEAC salakos pályáin a három nap során mintegy 122 nevező csapott össze 21 kategóriában, amelyre a határon túlról is érkezett jó pár versenyző.

Persze, a hajdúságiak is éltek a lehetőséggel, hogy hazai környezetben versenyezhetnek: Debrecenből és a megyéből 47 játékos ragadott ütőt – sokan közülük vidékbajnoki címmel, több trófeával is gazdagodtak a három napos verseny zárultával.

A rendezést A Mozgó Cívisért Közhasznú Egyesület és a Debreceni Utánpótlás Sport Egyesület (DUSE) vállalta idén, s város számos teniszbarát segédkezett abban, hogy a vendégek jól érezzék magukat: Ferenczfalvi Kálmán, Juhász Ferenc, vagy például a fotóművész Máthé András, aki az 50 literes üst „gazdájaként” az egyedi ízesítésű étkekről, a finom pörköltről gondoskodott. Mint Szentkirályi István verseny­igazgató elmondta, 2018-ban még a szokásosnál is többen jelentkeztek a +35 év kategóriától egészen az akár 75 éveseknek kiírt kategóriáig erre a patinás viadalra, amely szinte egyidős a felnőtt magyar bajnokságokkal, oly régóta rendezik hazánkban.

Újra Cívistenisz Kupa

Ismét megrendezésre kerül idén a nagy sikerű versenysorozat – igaz idén csak egy állomással – a Cívistenisz Kupa a DEAC pályáin. Lesz pontszerző amatőr, profiknak szóló nyílt, szebbik nemet megcélzó női, és a versenyhangulattal most ismerkedő lelkes játékosoknak szóló szabadidős kategória, a 50+-os rutinosok kategóriájáról nem is beszélve. Természetesen a párosok sem hiányozhatnak majd a szombaton és vasárnap zajló megmérettetésről.

HBN