Helyi közélet

2013.10.08. 11:21

Csak úgy gurul a tej

Debrecen - Megyénkből indulnak tejesautók a székesfehérvári, sőt olaszországi gyárakba is.

Debrecen - Megyénkből indulnak tejesautók a székesfehérvári, sőt olaszországi gyárakba is.

Miközben a holland tulajdonos hónapok óta lebegteti a debreceni tejüzem bezárását, szó van egy állítólagos vevőjelöltről is, akivel a bejelentés szerint még tavaly szándéknyilatkozatot írtak alá az üzem esetleges megvásárlásáról.

Mivel a FrieslandCampina a tárgyalás állásáról részleteket nem árult el, a tejpiac meghatározó szereplőinél érdeklődtünk, hátha hallottak valamit. A Napló által megkérdezett tejtermelők és feldolgozók egybehangzóan állították: érdemi egyeztetésekről nincs tudomásuk a bezárásra ítélt debreceni tejüzem eladása kapcsán, de nemcsak ezért valószínűtlen az értékesítése.

- El nem tudom képzelni, hogy az új tulajdonos honnan vásárolna a feldolgozáshoz alapanyagot - válaszolta érdeklődésünkre az egyik nagy hajdú-bihari tehenészet vezetője. Elmondása szerint megyénkből jelentős mennyiségű nyerstej "gurul" naponta az Alföldi Tej Kft. székesfehérvári üzemébe, sőt, még olaszországi feldolgozókba is. - Ha ehhez hozzávesszük a helyi tejüzemek alapanyag-szükségletét, eladatlan nyerstejet nemigen találunk Hajdú-Biharban - jelentette ki.

HBN-PA


Debrecen – Tíz kelet-magyarországi tejüzem bezárása után a debreceni következik.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában