Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.19. 08:39

Villámcsapás okozott tüzet Csenger térségében

<p>Csegöld - Vasárnap este 10 óra előtt nemsokkal érkezett a riasztás a csengeri tűzoltóságra. Csegöldön villám csapott egy lakóház egyik melléképületébe. <dia width="900" height="700" alt="Villámcsapás okozott tüzet Csenger térségében 2008.05.19."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Vill_mcsap_s_okozott_t_zet_Csenger_t_rs_g_b/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Villámcsapás okozott tüzet Csenger térségében 2008.05.19." /></a></dia></p>

A tűz pillanatok alatt átterjedt a másik épületrészre, majd a lakórészre is. A vonuló csengeriek már a Szamos hídról látták a tüzet.

A mátészalkaitűzoltókkal közösen megfékezték a lángokat, megmentve a lakóépület nagy részét. A  tetőszerkezet és az egyik melléképület teljesen kiégett. A 89 éves idős bácsi sokkos állapotba került akit a helyszínre érkező mentők láttak el. A tűzben nem sérült meg senk, az anyagi kár jelentős!

Ilyen és ehhez hasonló villámokat lehetett látni az éjszaka folyamán. A kép Csegöld határában készült nemsokkal a tűzesettel egyidőben.




Pinkova László felvétele Tornyospálcáról

- Fodor László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!