Összebalhézott a Sárrétudvari és a Püspökladány fociedzője

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Hajdú-Bihar – A történelmi vereség kapcsán kicsit összezördült a két megye I-es tréner.

A megyei első osztály 2015/16-os idényének őszi szezonjában érdekes, pályán belüli és kívüli összecsapás zajlott le a püspökladányi és a sárrétudvari együttesek és edzőik között az elmúlt hetekben. A harmadik fordulóban, augusztus 30-án megrendezett mérkőzésen a vendég Sárrétudvari súlyos, 9–0-s vereséget mért a hazaiakra, amely után a Püspökladány trénere, Károlyi Albert úgy nyilatkozott, az összecsapáshoz „csak egy csapat nőtt föl és az nem mi voltunk.”

A rossz idénykezdés (három meccsen nulla pont) miatt azóta már lemondott szakvezetőt leginkább az lepte meg, hogy „(k)övér, lelakott emberek mutatták meg nekünk, futballozni nem szerető, lusta fiataloknak, hogyan kell hozzáállni egy labdarúgómeccshez.” Az érintettek elárulták, mindez részben arra is utalt, hogy végjátékban a Sárrétudvari mestere, Bodó Lajos is beállt játszani.

Bodó Lajos azonban úgy érezte, reagálnia kell az elhangzottakra, s az elmúlt hétvégén ezt meg is tette: – Miközben a püspökladányi futball történelmének legsúlyosabb vereségét szenvedte el legutóbb, etikátlannak és ízléstelennek tartom azt a nyilatkozatot, amely a meccs után elhangzott. Kikérem magam és a csapatom nevében, hogy ilyen jelzőkkel illettek bennünket, annál is inkább, mivel ezek a fiúk az utóbbi években számos sikert értek el és szereztek ezzel sok örömet szurkolóinknak – a civil életben tisztes családapaként élnek és hobbijuknak tartják a futballt. Mi eddig is a két egyesület közötti jó kapcsolat kialakítására törekedtünk és törekszünk a közeljövőben is – fogalmazott.

Bodó Lajos azt is hozzátette, megbeszélte az esetet kollégájával, reflektálni azért kívánt rá, mivel edzőként az is feladata, hogy megvédje játékosait. Károlyi Albert időközben bocsánatot is kért a fentiekért.

HBN-VÉZSSporthírek