Helyi közélet

2008.04.21. 20:11

Jogi képzés egy debreceni általános iskolában

<p>Debrecen - A JÖNE /Jövő Nemzedéke Közhasznú Egyesület/ jogi képzést tartott Szilágyiné Somogyi Katalin és Boros Viktorné megyei szaktanácsadók vezetésével Debrecenben, a Dózsa György Általános Iskolában.</p>

A tréningen a DÖK segítő pedagógusok és a diákönkormányzatokat vezető diákok vettek részt. A jogi képzés nemcsak társadalmi szempontból fontos, hiszen a fiatalok maguk is igénylik.

A képzés abban hívatott segíteni, hogy a mai modern, multikulturális társadalmakban érvényben lévő eltérő értékek, szemléletek, hiedelmek és nézetek értelmezhetők legyesnek és vegyük észre az ebben a másságban rejlő pozitív lehetőségeket.

A csoport munkában alkalmazhatták a demokráciát a gyakorlatban, megismerkedhettek a pozitív és nyílt diszkriminációval példákon keresztül. A résztvevők nagy lelkesedéssel, aktívitással és jó hangulatban dolgoztak.

A diákok bevonása az ősszel folytatódó tréningeknél is elsődleges lesz. Szeretnék ha több középiskola is bekapcsolódna az általános iskolákhoz csatlakozva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában