Helyi közélet

2014.03.28. 12:46

Nincs jól a parkolás, meghal az üzlet

Debrecen - A rakodás és a Halköz Üzletház megközelítése a megnyitás óta nincs igazán megoldva.

Debrecen - A rakodás és a Halköz Üzletház megközelítése a megnyitás óta nincs igazán megoldva.

Nem az a kérdés, hogy megbüntetnek-e rakodáskor, hanem az, hogy mikor – állítja Kovács József, aki a 2003-ban megnyílt Halköz Üzletházban működteti ruházati kereskedését. – Olyan kicsi a felszíni rakodóterület, hogy oda két kisteherautó már nem fér be. Ha pedig személygépkocsik foglalják el a területet, akkor esélye sincs a beszállítónak a szabályos parkolásra. Ha miattuk a teherautó 10 centivel túllóg a vonalon, már érkezik a büntetés, de csak a rakodó járműre – panaszkodik.

Körülményes közelítés

Az üzletház bérlői, tulajdonosai számára a megnyitás óta problémát okoz az árufeltöltés. Az épülethez tartozó mélygarázsban is van ugyan egy rakodó, azt azonban úgy alakították ki, hogy oda nem fér be nagyobb jármű. Az onnan kiszorulók így kénytelenek az utcáról végezni e tevékenységet, már ha a fenti okokból azt szabályosan meg tudják tenni. Más választásuk nincs, mivel az üzletház előtti díszburkolatra nem hajthatnak rá. Behajtási engedélyt adott rendszámra ugyan kérhetnek a kereskedők, de például Kovács József beszállítója esetében nem lehet tudni, hogy az mikor, melyik autójával érkezik.

Fizetnének helyettük

A rakodásra volna a szakembernek megoldási javaslata. Úgy véli, jó megoldás lenne, ha táblával jeleznék, hogy csak tehergépkocsival lehet a rakodási területen megállni. Mielőtt felbontották ugyanis az utcát, ott várakozni csak pakolási céllal lehetett. Ennek ellenére – mondja – volt rá több példa, hogy mialatt bevitték az árut az üzletbe, megbüntették a járművezetőt.

HBN–SZZSL

A teljes cikk a Napló pénteki számában, vagy a naplo.hu-n olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában