Május 1. – Pártrendezvények a munka ünnepén

Budapest – Döntő többségében budapesti rendezvényekkel készülnek a parlamenti képviselettel is rendelkező pártok idén május elsejére, a munka ünnepére.

Az MSZP a hagyományoknak megfelelően most is a városligeti Nagyréten tarja Családi majális, miénk a liget néven rendezvényét vasárnap – derül ki az esemény Facebook-oldaláról.

Délelőtt gyermekműsorok lesznek, majd koncertekkel folytatódik a program. Kora délután mond beszédet Tóbiás József pártelnök, Kunhalmi Ágnes, az MSZP fővárosi elnöke és a tervek szerint Karácsony Gergely (PM), Zugló polgármestere.

Az MSZP tagozatainak, platformjainak, fővárosi szervezetének, illetve országgyűlési frakciójának is lesz sátra, ahol szocialista politikusokkal lehet beszélgetni.

A Jobbik kétnapos rendezvényt tart Budapesti Nemzeti Majális címmel a budapesti Hajógyári-szigeten. Szombaton a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjlehetőségéről és a devizahitelesek helyzetéről, majd az illegális bevándorlásról lesz szó a párt szakpolitikusainak beszélgetésén, 13 órától pedig Vona Gábor pártelnök számol be elképzeléseiről.

Vasárnap a terrorizmus, továbbá a párt által indított konzultációsorozat lesz a téma a majálison.

A Jobbik a közéleti programok mellett gyerekprogramokkal, hagyományőrző bemutatókkal, koncertekkel várja az embereket.

Az LMP a Városligetben, az Olof Palme sétány melletti zöld területen kerekasztal-beszélgetésekre várja az érdeklődőket vasárnap. Délelőtt 11 órától Andor László volt uniós biztos, Szél Bernadett, a párt társelnöke, valamint Gál József szóvivő vitatja meg a nemek közötti bérszakadék kérdését, majd fél egytől Schmuck Erzsébet frakcióvezető-helyettes Ungár Péterrel, az Európai Zöld Párt LMP-s elnökségi tagjával beszélget a magyarországi szegénységről. Heltai László, az LMP gazdaságpolitikai szakszóvivőjének részvételével a zöldterületek létesítésének nehézségeiről is szó lesz.

A Demokratikus Koalíció idén nem tart önálló majálist, de Gyurcsány Ferenc pártelnök sajtónyilatkozatot tesz 11 órakor, a Városligetben, a Kós Károly sétány és Vajdahunyad sétány által körbehatárolt füvesített területen. A pártelnök ezt követően egy meghívásnak eleget téve ellátogat a szakszervezeti sátorba. A DK közleményében indoklásként a területbérleti díjak felemelésével magyarázza, hogy miért nem tartanak majálist.

Az Együtt Májusegyütt címmel családi napot rendez. Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke 11.30-kor beszédet mond, majd pódiumbeszélgetést rendeznek a párt vezető politikusainak részvételével az Európai Unióról, és arról, milyen politikai rendszer és kultúra teremthet nyugalmat, békét és tisztességes béreket – derül ki a meghívóból.

A Párbeszéd Magyarországért központi majálisát Dunaújvárosban tartja, ahol júniusban időközi önkormányzati választást rendeznek. Itt Szabó Zsolt önkormányzati képviselő, a PM elnökségi tagja és Pappné Grabant Ilona képviselőjelölt tart sajtótájékoztatót délelőtt. A párt emellett a budapesti Városligetben is jelen lesz egy kitelepüléssel, valamint Tordai Bence szóvivő is sajtótájékoztatót tart.

– MTI –További hírek a Magyarország kategóriából