Magyarország

2018.12.26. 17:29

Napi rendszerességgel is fogyasztják

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A szívritmuszavarokkal küzdők, szívbetegek felejtsék el az energiaitalokat!

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A szívritmuszavarokkal küzdők, szívbetegek felejtsék el az energiaitalokat!

Legfrissebb spanyol kutatások szerint a fiatalok szív- és érrendszeri haláleseteinek jelentős részét az energiaitalok okozzák. A Magyar Kardiológusok Társasága arra figyelmeztet, hogy az energiaitallal semmiképpen se a pihenést, az alvást pótoljuk, figyeljünk szervezetünk jelzéseire, vegyük komolyan őket – olvasható a MKT közleményében.

„Sokan azt gondolják, hogy bedobnak egy energiaitalt és minden helyrerázódik. Ha fáradtak, erőre kapnak, tovább tudnak ébren maradni, ha az agyuk nehezen pörög, majd felgyorsul. Mindez rövid távon kétségtelenül igaz, később azonban negatív hatása van, ha túlzásba visszük. Különösen fontos, hogy a szívritmuszavarokkal küzdők, szívbetegek felejtsék el az energiaitalokat, de azok is, akiknek a szervezete érzékenyen reagál rá!” – figyelmeztet dr. Vértes András, a MKT Kardiovaszkuláris Prevenciós és Rehabilitációs Munkacsoportjának vezetője.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!