Magyarország

2018.12.16. 11:10

Három dekornövény a karácsonyváró időszakra

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A mikulásvirág az egyik „legkarácsonyibb” növény.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A mikulásvirág az egyik „legkarácsonyibb” növény.

Az adventi időszakban hajlamosak lehetünk túlzott figyelmet szentelni a gyertyáknak és a különleges formájú izzósoroknak, ha a lakásunk díszítéséről van szó. De mi lenne, ha a karácsony színeit felvonultató virágokkal, növényekkel is dekorálnánk egy kicsit? – teszi fel a kérdést a noklapja.hu.

Karácsonyi kaktusz

A karácsonyi kaktusz az egyik kedvencünk, nyíló bimbóit már Miklós-nap környékén elkezdjük várni, figyelni. A csodálatos rózsaszín, netán fehér hajtások általában karácsonykor, vagy egy kicsivel előtte bújnak ki.

Tipp: ahhoz, hogy karácsonykor szép virágokat hozzon, július és augusztus folyamán öntözzük egy keveset. Az őszi időszakban érdemes 15 fok körüli hőmérsékleten tartani, és csak mérsékelten locsolni. Amikor kivirágzik, adjunk neki több vizet!

Mikulásvirág

A mikulásvirág az egyik legmutatósabb és „legkarácsonyibb” növény, amit télen előszeretettel vásárolunk meg. Piros színű levelei szinte csillag alakot öltenek, nem is csoda, hogy az ünnep szimbóluma lett ez a virág, ami képes akár 6–8 hétig is csodás színekben pompázni.

Tipp: ha szeretnénk, hogy újravirágozzon a növényünk, akkor január végén, amikor lehullajtja az összes levelét, vágjuk vissza nagyjából a felére, és hagyjuk „téli álmot aludni”, azaz mérsékeljük az öntözést, a tápoldatozást pedig teljesen vonjuk meg

Fagyöngy

A fagyöngy gyönyörű növény, amivel vázában vagy éppen csillárra, ajtóra lógatva is színesíthetjük az otthonunkat. Közismert angolszász szokás, miszerint a fagyöngy alatt álló személyt „meg kell csókolni”. Nemcsak ezért a játékos szokásért érdemes azonban ezt a növényt választani: eredetileg a termékenység jelképe, emellett gyönyörű asztali és mennyezeti dísz lehet.

Tipp: a kint felkötött fagyöngyágak tovább maradnak zöldek és üdék, mint a lakásban tartottak. Dekoráljátok a bejárat környékét is velük.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!