Magyarország

2018.10.06. 08:57

Tisztelet!

<em>Egyértelmű, a szépre sokkal jobb emlékezni, mint a fájdalmas dolgokra. Talán ez az oka annak, hogy március 15-ét, azaz az 1848-as forradalom kitörését, illetve az ott résztvevőket sokkal nagyobb lelkesedés és tisztelet övezi, mint a szabadságharc leverését követő kivégzések áldozatait.</em> Boros Norbert írása.

Egyértelmű, a szépre sokkal jobb emlékezni, mint a fájdalmas dolgokra. Talán ez az oka annak, hogy március 15-ét, azaz az 1848-as forradalom kitörését, illetve az ott résztvevőket sokkal nagyobb lelkesedés és tisztelet övezi, mint a szabadságharc leverését követő kivégzések áldozatait. Boros Norbert írása.

A sors igazságtalanságának érzem, hogy az aradi vértanúk nem foglalják el a magyarok értékrendjében azt a helyet, amit megérdemelnének.

Ki tudja felsorolni a 13 aradi vértanú nevét? Pedig mindannyiunknak tanították: Lázár Vilmos, Dessewffy Arisztid, Kiss Ernő, Schweidel József, Poeltenberg Ernő, Török Ignác, Lahner György, Knezić Károly, Nagysándor József, Lei­ningen-Westerburg Károly, Aulich Lajos, Damjanich János, Vécsey Károly. Tiszteljük hőseinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!