Magyarország

2018.09.21. 18:03

360 fokos videó: kéz alkotta remekek a téren

Debrecen - Népi iparművészek és kézművesek kínálják újra portékájukat a Kossuth téren.

Debrecen - Népi iparművészek és kézművesek kínálják újra portékájukat a Kossuth téren.

Immár nyolcadik alkalommal szervezi meg a Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület a Debreceni Kézműves Fesztivált, ahol szombat estig 28 kiállító termékeivel ismerkedhetnek meg a látogatók. A szervezők a gyerekekre is gondoltak: régimódi játszótérrel és a 7 Próbás Ifjú Mester versennyel várják a legkisebbeket.

– Büszkék vagyunk a magyar kézműveshagyományra, hiszen ha például a honfoglaló időkben készült tárgyakat megnézzük, akkor láthatjuk, hogy csodálatos dolgokat hoztunk létre. A szükségből előállított tárgyak ma már magas színvonalú művészetet képviselnek – mondta köszöntőjében Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Az iparkamara mindent megtesz azért, hogy megfelelő forrást és támogatást nyújtson a kézműveseknek, hiszen céljuk, hogy a hagyományos kézműipar egy új lendületet kapjon.

– A színvonalas tárgyak értékesítésére megfelelő ösztönzést szeretnénk nyújtani, hogy ne csak a kézműveseknek legyen megélhetési forrása ez, hanem az országnak gazdasági bevételt is hozzon – mondta Miklóssy Ferenc.

A cikk folytatását elolvashatja a Hírek 360 oldalán!

- Kiss Dóra / Hírek 360 -


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera háta mögött! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!