Magyarország

2018.07.19. 08:04

Sátrat vertek az első fesztiválozók: kit a hangulat, kit a zene vonzott

Debrecen - Törzsvendégek és lelkes újoncok is érkeztek Debrecen legnagyobb bulijára.

Debrecen - Törzsvendégek és lelkes újoncok is érkeztek Debrecen legnagyobb bulijára.

Minden korábbinál több látogatóra számítanak idén a régió legnagyobb zenei rendezvényén, a Campus Fesztiválon, mely szerda délután startolt el. Idén új helyszínen, az Ady Endre úton lehet bejutni a forgatagba, ahol már a nulladik napon is olyan kivételes előadók csábították a közönséget, mint a Péterfy Bori és a Love Band, vagy Lovasi András. Utóbbi zenekaraival idén más felállásban lépett színpadra: egész életművéből csemegézett dalokkal kedveskedett a közönségnek, így sokak örömére megelevenedett néhány Kispál és a Borz-sláger is.

A négy nap alatt olyan nemzetközileg ismert sztárok is ellátogatnak a fesztiválra, mint Akon, az Ignite, a The Rumjacks, a Scooter, Sigma és a R3hab, de a „megszokott” hazai előadókból sem lesz hiány: dübörög majd a Tankcsapda, jön Ákos, fellép többek között a Punnany Massif is. A zenei tartalom mellett a Debreceni Egyetem is számos érdekességgel készül, valamint lesz Dumaszínház, közéleti-kulturális beszélgetések, színházi produkciók, tudományos programok és mozi, de a gyerekekkel érkezőknek sem okoz csalódást a rendezvény. A fesztivál idén is készpénzmentes, érintéses bankkártyával vagy előre feltöltött fesztiválkártyával lehet fizetni a területen belül.

Szórakozni jöttek

Egy nagyobb esőfelhő alatt érkeztünk ki a nulladik napra szerda délután, de ahogy lepattantunk a bicikliről, a borongós idő is odébbállt. Semmi kétség nem fért hozzá, az ég is a Campus Fesztiválnak kedvez. A forgatag éledezett, a zenekarok hangoltak, a büfések serénykedtek, a látogatók igyekeztek felmérni a terepet, mi merre található.

Első utunk a kempingbe vezetett, ahol a legtöbben már felállították a sátraikat, akadtak azonban olyanok is, akik éppen ottjártunkkor bíbelődtek a következő napok „otthonának” kialakításával. Szabó Regő (és hangsúlyozza, nem Gergő) baráti társaságával érkezett Debrecenbe Poroszlóról, elmondta, két éve is járt már itt.

Most 18 éves vagyok, akkor még csak 16 voltam, így annyira nem élveztem ezt az egészet, mint amennyire most fogom”

– mesélte bizakodva, hozzátéve, két éve szintén sátraztak, így nem volt kérdés, hogy idén is a kemping mellett döntenek. Regő igazán felkészült a zenei kínálatból, nagyon várja Akon, a Scooter, a R3hab és Sterbinszky koncertjét, de egész biztosan nagyot fog bulizni Majkára és Curtisre is.

Szintén a kemping területén botlottunk bele egy másik társaságba, mely tagjai éppen meglódultak a sűrűjébe, de szívesen megálltak még pár percre beszélgetni.

– Három éve voltam a fesztiválon, akkor csak egy napot, most pedig már hetijegyet vettem – mondta Hoffer Ditta Bökönyből, akit arról is kérdeztünk, mit vár leginkább az idei felhozatalból. A választ telefonjaikon mutatták meg barátnőjével közösen, melyeken az „inni jöttem” felirat ékeskedett – poénkodtak a lányok. A szintén bökönyi Seres Laura elmondta, tavaly is végig „campusozott”, ez idén sem lesz másként, leginkább a Halott Pénzre fog bulizni.

A lányokkal ott volt Daróczi Szilveszter is, aki Konyárról érkezett, és elmondta: a R3hab, a BSW és Horváth Tamás koncertjeire a legkíváncsibb.

Lufi és csillámtetoválás

A fesztivál területén a Holnapom Egyesület standjánál éppen csillámtetoválás készült. A két kislány izgatottan várta, hogy teljes legyen a csillogó mű, addig édesapjukkal beszélgettünk.

– Ez az első alkalom, hogy itt járunk, pedig már régóta tervezzük, de a munka miatt eddig nem jött össze. Aztán megszülettek a lányok – mutat a gyerekekre – így megint vártunk, hogy itt lehessünk – mondta Kertész Róbert, hangsúlyozva, nagyon jónak találja, hogy a kicsik ingyen bejöhettek.

– Ez a nulladik nap az övék, nagyon tetszik nekik a fesztivál, nem is gondoltam volna, hogy ennyi gyerekprogram van. A többi napokon a feleségemmel leszünk kettesben, a gyerekekre a nagyszülők vigyáznak majd. Mindenre vevők vagyunk, most Péterfy Bori koncertjére indulunk, de biztosan nem hagyjuk ki a Tankcsapdát sem – folytatta Róbert, aki arra is kitért, meglepődött azon, hogy nem tud készpénzzel fizetni, de ez nem okozott gondot, hamar asszimilálódtak a fesztivál körülményeihez.

Egykor „sztárvendég” volt

Végül mint megtudtuk, egy egykori „sztárvendéget” szólítottunk meg. Rozsos Tibor a legelső fesztiválon – még a Vekeri-tónál – extrém- és intimfodrászatával volt jelen.

– Törzsvendég vagyok, egy fesztivál kivételével mindegyiken ott voltam, nálam ez már hagyomány. A szabadságomat is mindig ilyenkorra időzítem.

Egyrészt ilyenkor mérem, hogyan telik felettem az idő, másrészt feltölt a fiatalok látványa.” Őket szakmai szemmel is nézem, figyelem a trendeket, hiszen a divatszakmában dolgozom”

– említette a mesterfodrászként dolgozó férfi. Azt is elmondta, szerencsésnek találja, hogy már a városon belül rendezik a fesztivált, hiszen sokkal több ember tud így eljönni.

A kérdésre pedig, hogy milyen koncerteken lesz ott, azt válaszolta: egyszer volt, hogy bekarikázta a műsorfüzetben, melyik színpadokhoz igyekezzen, akkor sem jött össze, ezért a zenei kínálatot már nem is figyeli. Sokkal fontosabb, hogy ismerősökkel találkozhat, jókat beszélgethet, és átadhatja magát annak a bizonyos fesztiválhangulatnak.

- Vass Kata -


[related-post post_id="3925671"]

[related-post post_id="3923947"]

[related-post post_id="3925504"]

[related-post post_id="3925483"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!