Magyarország

2018.04.11. 14:20

Hétvégén Mangalicafesztivál Debrecenben

Debrecen - Április 13. és 15. között rendezik meg a IX. Mangalicafesztivált, amelyet idén is ingyen látogathatnak az érdeklődők.

Debrecen - Április 13. és 15. között rendezik meg a IX. Mangalicafesztivált, amelyet idén is ingyen látogathatnak az érdeklődők.

A kilátogatók közvetlenül találkozhatnak az ország minden pontjáról érkező tenyésztőkkel és őstermelőkkel, sok esetben személyesen attól vehetik meg a terméket, aki előállította, így a kereskedelmi láncok kiiktatásával mindenki jobban jár. A vásárló nem kap hamisítványt, csak a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete által ellenőrzött állományból kikerült végtermék lehet jelen a rendezvényen, melynek szakmai felügyeletét az egyesület garantálja.

A Mangalicafesztiválon rendszerint kiemelt helyet kapnak a hazai kistermelők, ezek a piacterek már az elmúlt években is óriási sikert arattak nemcsak a vásárlók, de maguk az érintettek, vagyis a kisgazdálkodók, családi vállalkozások között is.

2018-ban kilencedik alkalommal rendezik Debrecenben Fesztivált, a város szívében, a debreceni Nagytemplom előtti Kossuth téren.

A vendégek főként a kiváló minőségi termékek miatt jönnek a fesztiválra, de szórakoztató kísérőprogramokban sem lesz hiány. Napközben a fesztivál hangulatához illeszkedő zenei előadások, vásári komédia, gasztrobemutatók, kora délutántól könnyűzenei koncertek biztosítják a kikapcsolódást.

A helyben sült egész malac és frissen sütött tepertő mellett a látógatók egyéb frissen készült mangalicaételek közül válogathatnak. A klasszikus (hurka, kolbász, tarja, hagymásvér) ételek mellett mangalica street food, azaz könnyen, gyorsan, akár kézből is fogyasztható mangalicamenü is készül.

2018-ban is lesz élőállat-kiállítás. Ideiglenesen felépített karámokba költözik a három fajtából (szőke, vörös, fecskehasú) 1-1 család és egy koca malacokkal. Az idei évtől, köszönhetően a MOE sikeres génmegőrzési és szelekciós állattenyésztési munkájának, élő példányokban is újra megtekinthetőek a fesztiválokon a 20 éve kihaltnak nyilvánított fekete mangalicák.

A rendezvényen belül kihelyezett kézműves utcában pedig szokás szerint bemutatkoznak a magyar kézműves termékek készítői és iparművészei.

Bővebb információk a rendezvény honlapján és Facebook-oldalán.

- Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!