Magyarország

2018.02.08. 13:04

Átszabták a tiszafüredi városfejlesztést

Tiszafüred - Kevesebb pénzt kap a város, ezért kellett módosítani a tervet.

Tiszafüred - Kevesebb pénzt kap a város, ezért kellett módosítani a tervet.

A korábban megjelölt Kovács Pál Művelődési Központ rekonstrukciója helyett a Kiss Pál Múzeum, a Nyúzó Gáspár Fazekas tájház, a zeneiskola épületének és a tiszaörvényi régi óvoda épületének felújítására fordítja a legnagyobb összeget a Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló Helyi Közösség Fejlesztési Stratégiában a tiszafüredi önkormányzat. A döntést hozó hatóság csupán a beterjesztett pénzügyi igény 50 százalékát szavazta meg, ezért kellett módosítani a korábbi fejlesztési elképzelést. A tervek szerint a Kiss Pál Múzeumot 1848-as emlékházzá alakítják, a fazekas tájházban a néprajzi kiállítás kapna helyet, a zeneiskola és az egykori óvodaépület pedig a település helytörténetét mutatja majd be.

Hat utcában aszfaltoznak

Dr. Bognár Zoltán, a hatósági és városüzemeltetési iroda vezetője a közvilágítás problémáiról elmondta, hogy munkatársaival ellenőrizték az oszlopokra felszerelt lámpatestek működését. Megállapították, hogy mintegy 210 darab lámpa nem világít, vagy hibásan működik. A lakossági bejelentések és a szemlék alapján a közvilágítással kapcsolatos problémákat hetente három alkalommal továbbítják a szolgáltatónak.

Zárt ülésen döntöttek a képviselők két közbeszerzési eljárás megindításáról: az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése, valamint a hat belterületi szilárd burkolatú útszakasz (Fő út, Igari út, Arany János út, Csillag út, Hunyadi út és Mártírok útja) felújításáról – tájékoztatta a Naplót Ujvári Imre polgármester.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!