Magyarország

2018.01.29. 17:48

Sajtófotó - A közmédia fotóriporterei hat díjat kaptak

Budapest - Mónus Márton, a Magyar Távirati Iroda fotóriportere kapta az André Kertész Nagydíjat, az MTI/MTVA fotósai összesen hat elismerést kaptak a 36. Magyar Sajtófotó Pályázaton.

Budapest - Mónus Márton, a Magyar Távirati Iroda fotóriportere kapta az André Kertész Nagydíjat, az MTI/MTVA fotósai összesen hat elismerést kaptak a 36. Magyar Sajtófotó Pályázaton.

A pályázat eredményeit hétfőn hirdették ki Budapesten.

Mónus Márton, az MTI/MTVA külső munkatársa A krízisautó éjszakája című, a Menhely Alapítvány munkájáról készült sorozatáért nyerte el az André Kertész Nagydíjat. A fotóriporter további három díjat kapott. A hír-, eseményfotó kategória 3. díját Academic Freedom című művével érdemelte ki, elnyerte a képriport kategória harmadik helyezését A per című, Gulyás Márton civil aktivista bírósági tárgyalásán készült fotósorozatáért, valamint megkapta a legjobb teljesítményt nyújtó 30 év alatti fotográfusnak járó Szalay Zoltán-díjat.

Mónus Márton, az MTI/MTVA fotóriportere A krízisautó éjszakája című sorozatának felvételei, amely a Menhely Alapítvány munkájáról készült 2017 telén. A fotósorozat elnyerte a 36. Magyar Sajtófotó Pályázat André Kertész Nagydíját 2018. január 28-án.

Mónus Márton, az MTI/MTVA fotóriporterének Academic Freedom című felvétele, amely az Országgyűlés CEU-t érintő döntése miatti tiltakozáson készült a Parlament előtt 2017. április 4-én. A fotós a 36. Magyar Sajtófotó Pályázat Hír-, eseményfotó kategóriájában harmadik helyezést ért el 2018. január 28-án.

Mónus Márton, az MTI/MTVA fotóriportere A per című sorozatának felvételei, amely Gulyás Mártonnak, a Humán Platform aktivistájának tárgyalásán készült a Budai Központi Kerületi Bíróságon 2017 áprilisában. A fotósorozat a 36. Magyar Sajtófotó Pályázat Képriport kategóriájában harmadik helyezést ért el 2018. január 28-án.

A sport sorozatfelvételek között Illyés Tibor Ellenfényben című munkájával második helyezést ért el, Kovács Tamás Vízitánc című sorozatával pedig elnyerte a harmadik díjat.

Illyés Tibor, az MTI/MTVA fotóriportere Ellenfényben című sorozatának kilencedik felvétele, amely 2017 júliusában a 17. vizes-világbajnokságon készült a budapesti Duna Arénában. A fotósorozat a 36. Magyar Sajtófotó Pályázat Sport (sorozat) kategóriájában második díjat nyert 2018. január 28-án.

Kovács Tamás, az MTI/MTVA fotóriportere Vízitánc című sorozatának hetedik felvétele, amely 2017 júliusában a 17. vizes-világbajnokságon készült a budapesti Városligetben. A fotósorozat a 36. Magyar Sajtófotó Pályázat Sport (sorozat) kategóriájában harmadik díjat nyert 2018. január 28-án.

A zsűri Balogh Zoltán fotóriportert Éjjeli menedék című művéért dicséretben részesítette.

Balogh Zoltán, az MTI/MTVA fotóriportere Éjjeli menedék című, egy hajléktalan nőt a RÉS Szociális és Kulturális Alapítvány női éjjeli menedékhelyén ábrázoló képe, amely dicséretben részesült a 36. Magyar Sajtófotó Pályázaton 2018. január 28-án.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége által meghirdetett 36. Magyar Sajtófotó Pályázatra tizennégy kategóriában összesen 247 szerző 2260 pályaművel pályázott sikeresen. A díjazott képekből március 29-én nyílik kiállítás a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!