Magyarország

2018.01.24. 13:59

Édesanya nélkül maradtak, nehéz időszak áll Móriczék előtt

Debrecen - Az anyagi támogatás mellett tárgyi adományokat is vár a család.

Debrecen - Az anyagi támogatás mellett tárgyi adományokat is vár a család.

Még karácsony előtt, mély megrendüléssel adott hírt a Gyermekremény Alapítvány közösségi oldalán arról, hogy egykori önkéntesük, Móriczné Betti tragikus módon elhunyt, három gyermeke és férje gyászolja. Ahogy arról már korábban is írtunk, az özvegy édesapa munkahelyét feladva kisfiával tölti minden idejét, ugyanis a kis Bercike Down-szindrómával született, állandó felügyeletet igényel. A kisfiú fejlesztése, a mindennapi megélhetés és a hitel törlesztőrészletei súlyos terhet raknak a debreceni család vállára.

[related-post post_id="3741840"]

Torna szükséges

Ahogyan az édesapa ottjártunkkor elmondta, nehéz időszak előtt állnak, amihez próbálnak alkalmazkodni. Bercike még nem jár, mozgásterápiára van szüksége, mivel lazák a csípőízületei, erősítést igényelnek. Ezzel párhuzamosan a beszéde fejlesztésére is nagy gondot kell fordítani, továbbá a kognitív funkciók – mint például a figyelem, a megfigyelőképesség és az összpontosítás – is kiemelt területek a kisfiú életében. Bercike fejbiccentése miatt fontos lenne folytatni a Dévény-tornát is.

Erre van szükségük

A család megsegítésére a Napló (4024 Debrecen, Dósa nádor tér 10.) vagy a Gyermekremény Alapítvány székhelyére (4028 Debrecen, Laktanya utca 8., telefonos egyeztetés alapján 06 30/899-40-42) az alábbi adományokat várjuk: pelenka (11–25 kilogrammig), popsitörlő, vitaminok, higiéniai termékek, mosószerek, tartós élelmiszer. Anyagi támogatás: Gyermekremény Alapítvány, Tiszántúli Takarék Bank 60600170-11110859 számlaszám, közlemény: a Móricz család részére.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!