Magyarország

2018.01.06. 12:32

Debreceni Egyetem: keresztfélév a célkeresztben

Debrecen - Csütörtökig még megfontolható a jelentkezési sorrend.

Debrecen - Csütörtökig még megfontolható a jelentkezési sorrend.

Hamarosan lejár a keresztféléves felvételi dokumentumpótlási, illetve sorrendmódosítási határideje – olvasható az eduline.hu-n. A portálon felhívják a figyelmet: aki még nem tette meg, ellenőrizze a meglévő dokumentumait, és ha van még hiányzó rész, azt minél hamarabb, de legkésőbb január 11-ig töltse fel! Ez azért is fontos, mert az esetleges pótlás szükségességéről külön értesítést nem küldenek.

Vissza is vonható

Szintén január 11-ig van lehetőség az egyszeri sorrendmódosításra, illetve jelentkezési hely(ek) visszavonására is. Az egyszeri sorrendmódosítás lehetőségével leginkább akkor érdemes élni, ha megváltozott a preferencia-sorrend, ami alapján a jelentkezéseket rangsorolták a leendő hallgatók. Viszont nem érdemes sorrendet módosítani akkor, ha valamelyik intézményben nem sikerült az alkalmassági vizsga, hiszen ez esetben az adott szakra egyébként is sikertelennek számít a jelentkezés. Akik meggondolták magukat, és már nem szeretnének valamelyik megjelölt jelentkezési helyre bejutni, azoknak a sorrend módosítása helyett előnyösebb a jelentkezési hely visszavonását – törlését – választaniuk. Ez ugyanis nem számít bele az egyszeri sorrendmódosításba – tanácsolják a cikkben.

Nyitott kapuk Debrecenben

A Debreceni Egyetem (DE) 14 karán 67 alap- és 78 mesterszak, 5 egységes osztatlan mesterszak, 14 felsőoktatási szakképzés és 174 szakirányú továbbképzési szak, valamint 9 duális képzés közül választhat az érdeklődő, hazánkban a legtöbb tudományterületen. Ahogy az az intézmény honlapján olvasható: a világ hatszáz legjobb egyeteme között tartják nyilván, ahol több mint 1500 elismert oktató gondoskodik arról, hogy külföldön is elismert, piacképes diplomát szerezzen hallgatója.

HBN


A Debreceni Egyetem képzési kínálatáról ezen a honlapon tájékozódhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!