Magyarország

2017.02.26. 16:16

Jövőképről a pazar bálteremben

Tiszafüred - A város bálja volt szombat este a Tisza-tó fővárosában; az esemény azonban több volt egy társasági alkalomnál.

Tiszafüred - A város bálja volt szombat este a Tisza-tó fővárosában; az esemény azonban több volt egy társasági alkalomnál.

A helyszín jelképes volt: a Bán Zsigmond Református Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda fehér drapériákkal és virágokkal feldíszített, lilás-kékes fénnyel megvilágított sportcsarnokába érkezett a mintegy háromszáz meghívott, hogy részese legyen a második alkalommal megrendezett Tiszafüred Város Báljának.

Itt megvan a „csapat”

Ujvári Imre polgármester köszöntőjében utalt a reformáció 500 évvel ezelőtti indulására, hangsúlyozta városa református vallásban gyökerező hagyományait, kultúráját, majd elmondta, hogy a bál bevételét az eseménynek otthont adó intézmény felújítására ajánlják fel. – Az idén is töretlen lesz Tiszafüred fejlődése – folytatta a városvezető. – A Tiszafüreden 2014-ben elindult pozitív változás 2016-ban az előkészítés, 2017-re a megvalósítás szakaszába érkezett. A város példát adott a régiónak, hogyan lehet összefogással megerősödni, túl lépni a problémákon és elindulni a fejlődésben.

– „Kell egy csapat” – idézte köszöntőjében a Régi idők focija klasszikussá vált mondását Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés elnöke. – Ez a csapat Tiszafüreden megvan, a csapat minden tagja minden poszton a lehető legjobbat tudja nyújtani, és hozni fogja az eredményeket. A város beadott pályázati eredményeiből tudom, hogy szép jövő vár Tiszafüredre, Tiszafüred pedig megszervezi a Tisza-tó jövőjét.

Az esemény fővédnöke, Fazekas Sándor, a város országgyűlési képviselője, földművelésügyi miniszter a bálozókat levélben köszöntötte. Ebben az összetartozásból és összefogásból eredő gazdasági fejlődés szép példájának nevezte Tiszafüredet.

A társasági esemény egyben alkalom volt a város két kitüntetésének átadására is. Tiszafüred gazdasági díját Mészáros János fő tevékenységként haltenyésztéssel és halkereskedelemmel foglalkozó üzletember kapta, míg a Tisza-tó Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. Életműdíját Ferenczi Sándor vállalkozó és aktív közéleti személyiség vette át.

HBN–KZS


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!