Magyarország

2016.12.21. 07:06

Nem indokolták a felmentést

Debrecen, Nyíregyháza - Ismét Nyíregyházán lesz kivonuló mentőorvos dr. Pápai György.

Debrecen, Nyíregyháza - Ismét Nyíregyházán lesz kivonuló mentőorvos dr. Pápai György.

Helyreigazítás

A portálunkon december 20-án megjelent Balesetek az M3-ason – Felmentették a nyíregyházi főmentőt című, a blikk.hu-ról leszemlézett cikkben valótlanul állítottuk, hogy Dr. Pápai Györgyöt, az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi Régió regionális igazgatóját azért mentették fel pozíticójából, mert nem megfelelően végezte a munkáját szombat éjjel az M3-ason történt buszbaleset helyszínén. Dr. Pápai György nem teljesített szolgálatot a baleset helyszínén, tisztségéből indoklás nélkül mentették fel. Korábbi bejegyzésünket eltávolítottuk portálunkról, a valótlan hír terjesztéséért elnézést kérünk Dr. Pápai Györgytől.

Azonnali hatállyal visszavonta dr. Pápai György, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Észak-alföldi Régió regionális igazgatójának vezetői megbízatását az OMSZ megbízott főigazgatója. Ugyanakkor a főigazgató felfüggesztette a további munkavégzés alól az Észak-magyarországi Régió regionális igazgatóját, dr. Breitenbach Gézát.

– A dologról – meglehetősen méltatlan és szánalmas formában – hétfőn az államtitkárság előtti parkolóban szereztem tudomást, ott kaptuk kézbe az erről szóló papírt. Dr. Breitenbach Gézával együtt éppen Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkárhoz mentünk egy megbeszélésre – mondta menesztésének körülményeiről a Hajdú-bihari Naplónak dr. Pápai György. Hozzátette: hivatalos indoklást nem adtak.

Dr. Pápai György cáfolta azokat a pletykákat, melyek szerint leváltásának köze lenne az M3-as autópályán a hétvégén történt súlyos buszbalesetet követő mentéshez. Mivel a baleset nem az őhozzá tartozó területen történt, hanem az észak-magyarországin (Mezőkeresztes és Mezőkövesd között), ezért ő nem volt ott a helyszínen. (Dr. Breitenbach Géza viszont ott volt az emberi életeteket is követelő balesetnél.)

Több lesz a szabadideje

Dr. Pápai György azt az információt viszont megerősítette, hogy mind ő, mind dr. Breitenbach Géza pályáztak a főigazgatói posztra. Az is kiderült, hogy az ő megbízatása januárban egyébként lejárt volna, ám a pozícióra nem írtak ki új pályázatot.

– Nem ért meglepetésként a dolog, számítottam erre. A jövőben visszamegyek Nyíregyházára – ahonnan jöttem – és kivonuló mentőorvosként dolgozom tovább. Sokkal kevesebb munkám és több szabadidőm lesz – fogalmazott dr. Pápai György.

A vezetői megbízás visszavonásával kapcsolatban kérdéseinkkel megkerestük Győrfi Pált, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjét, de választ eddig még nem kaptunk.

HBN–OCs


Harsány, Mezőkeresztes, Mezőkövesd, Miskolc - Halálos közúti közlekedési baleset történt az M3-as autópályán, Mezőkeresztes és Mezőkövesd között.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!