Magyarország

2016.04.11. 14:42

Vasárnapi pihenőnap - Együtt: a kormány "berezelt"

Budapest - A kormány "berezelt" attól a ténytől, hogy az embereknek nem tetszik a vasárnapi zárva tartás - reagált az Együtt a vasárnapi boltzár feloldásáról szóló hírre.

Budapest - A kormány "berezelt" attól a ténytől, hogy az embereknek nem tetszik a vasárnapi zárva tartás - reagált az Együtt a vasárnapi boltzár feloldásáról szóló hírre.

Szabó Szabolcs független képviselő hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, ha a Fidesz visszavonja azokat a törvényeket, amelyek az embereknek nem tetszenek, akkor a stadionok és a felcsúti kisvasút építését is le kellene állítani, helyettük pedig inkább az egészségügybe és a közoktatásba kellene több pénzt kellene tenni.

A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a mostani javaslat eltörölné a plusz ötven százalékos vasárnapi bérpótlékot.

A parlamentnek hétfőn benyújtott indítvány indoklásából idézve azt is megjegyezte, hogy a kormánynak a vasárnapi zárva tartásról is a "migránsozás" jutott eszébe, mert arról írnak, hogy a kabinet számára ma a legfontosabb kérdés a "Brüsszel által szorgalmazott kényszerbetelepítés" elleni fellépés. Szabó Szabolcs szerint ehelyett egy mondatot kellett volna írni az indoklásban, mégpedig azt, hogy "kedves magyar állampolgárok, elnézést kérünk az elmúlt egy évi szívatásért".

Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a hétfői kormányülés szünetében jelentette be, hogy a kabinet a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvényi szabályozás visszavonását javasolja a parlamentnek. A tárcavezető a döntést egyebek mellett azzal magyarázta, hogy a vasárnapi munkavégzés tilalma megosztó kérdésnek bizonyult az elmúlt egy évben.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!