Magyarország

2016.04.01. 08:22

Három közösséget és tizenkét egyéni nevezőt díjaztak az idei Terézanyu pályázaton

Budapest - Három közösségnek és tizenkét egyéni nevezőnek adták át idén a Terézanyu pályázat díjait, amelynek témája ezúttal a nő és a szabadidő volt.

Budapest - Három közösségnek és tizenkét egyéni nevezőnek adták át idén a Terézanyu pályázat díjait, amelynek témája ezúttal a nő és a szabadidő volt.

A magyar nők leterheltek, kimerültek, kevés időt fordítanak magukra, ha mégis sikerül ezen változtatni, akkor sokan támogató női közösségek létrehozásával vagy azokhoz csatlakozva tudnak igazán feltöltődni - derült ki a Rácz Zsuzsa író és a Richter Gedeon Nyrt. által meghirdetett Terézanyu pályázat írásaiból.

A szervezők MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleménye szerint idén Angliától egészen Székelyudvarhelyig megmozgatta a téma a nőket, az írások legnagyobb része azonban vidéken élő, 40 év körüli nőktől érkezett. A több száz pályaműből az is kirajzolódott, hogy idő hiányában sokan választanak olyan magányos sportot, mint a futás, hogy kilépjenek a napi rutinból. Újítás volt, hogy idén az egyéni írások mellett közösségek történeteit is várták.

A pályázat fődíjasa Kaluzsa Mónika lett, aki önmagának írt levelet saját lelkiismerete nevében, a második helyezést a gyermekeit volt férjével külön nevelő Balogh Anita kapta. Megosztott harmadik lett Glázer Ildikó, a többgyerekes anyuka, aki elképzelte, milyen lenne egyedül egy titkos nap, ami csak az övé, a másik harmadik helyezettnek járó díjat Szabó Ágnes vihette haza, aki válása és gyermeke kirepülése utáni újrakezdésének történetét mesélte el.

A közösségek között Süle Viktóriát és színjátszó körét, Pápai Ildikót és női közösségét, valamint Kádár Papp Nórát, a Gyerünk Anyukám! mozgalom elindítóját jutalmazta a zsűri.

A kiírók a három díjazott közösségi történetéből filmet is készítenek, amelyet május 6-án ismerhet meg a közönség.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!