Magyarország

2016.03.09. 13:34

Saját kislányaival fajtalankodott, a fiait is ütötte-verte egy apa Tetétlenen

Debrecen - A kiskorú sértettek, félve a bántalmazástól, nem mertek szólni a férfi tettéről.

Debrecen - A kiskorú sértettek, félve a bántalmazástól, nem mertek szólni a férfi tettéről.

Folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak és kiskorú veszélyeztetése ügyében hozott másodfokon, jogerős ítéletet a Debreceni Ítélőtábla dr. Elek Balázs vezette tanácsa szerdán. Az első fokú ítéletet súlyosítva F. L. fegyházbüntetését 11 évre, a közügyektől eltiltását 10 évre változtatta. Az ítélőtábla egyebekben helybenhagyta a Debreceni Törvényszék múlt év októberében hozott ítéletét.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott Tetétlenen, 2009. júniusa és 2014. májusa között az 1995-ben született kiskorú lányát, 2013. májusa és 2014. májusa között pedig a 2001-ben született kiskorú lányát hetente erőszakkal fajtalanságra kényszerítette. A sértettek nem mertek szólni senkinek, mert a vádlott megfenyegette őket, hogy olyan verést kapnak, hogy kórházba kerülnek. 2014. májusában az egyik sértett kislány a vádlott elől a keresztanyjához menekült és elmondta neki, hogy mi történt. Az asszony értesítette a rendőrséget. A vádlott 2009 és 2014. májusa között folyamatosan italozott, agresszív magatartása miatt a gyermekei féltek tőle, a fiait is ütötte-verte. Ha az anya gyermekei védelmére kelt, a vádlott őt is megverte a gyermekei előtt. Egy idő után az anya nem szólt bele a gyerekek bántalmazásába. A vádlott magatartása miatt a gyerekek öntörvényűek voltak, az iskolában magatartási problémákkal küzdöttek, az órákon nem figyeltek, nehezen kezelhetőek voltak. Jellemző volt rájuk az agresszivitás és a trágár beszéd.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!