Magyarország

2013.04.04. 20:31

Kiegészítette a hungarikum grafikai pályázatot a VM

Budapest, 2013. április 4., csütörtök (MTI) - Kiegészült a hungarikum tanúsító védjegy grafikai megjelenésének kidolgozására a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) által kiírt pályázat. A módosítás nem érinti a pályázat lényegét, az eddig benyújtott pályázatok érvényesek.

Budapest, 2013. április 4., csütörtök (MTI) - Kiegészült a hungarikum tanúsító védjegy grafikai megjelenésének kidolgozására a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) által kiírt pályázat. A módosítás nem érinti a pályázat lényegét, az eddig benyújtott pályázatok érvényesek.

A nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló tavalyi törvény alapján a Hungarikum Bizottság titkársága pályázatot írt ki a hungarikum tanúsító védjegy grafikájának kidolgozására. A kiírást követően beérkezett kérdések alapján és a lehetséges pályázók alaposabb tájékoztatása érdekében szükségessé vált a pályázati felhívás kiegészítése - szerepel a Vidékfejlesztési Minisztérium sajtóirodájának az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

A kiegészítés nem érinti a pályázat tárgyát, a grafikával kapcsolatos általános elvárásokat és a pályázat benyújtásának módját. A módosítással egyetlen pályázó sem szenved hátrányt az elbíráláskor. A hiánypótlás valamennyi pályázó számára biztosított.

A kiegészített pályázati felhívás és a pályázati nyilatkozat a http://www.kormany.hu/hu/videkfejlesztesi-miniszterium/hungarikum-grafikai-palyazat oldalról tölthető le.

A hungarikum tanúsító védjegy grafikai megjelenésének kidolgozására március 1-jétől lehetett pályázni. A grafikának ki kell fejeznie a hungarikum fogalomhoz kapcsolódó szellemiséget, meg kell testesítenie és szimbolizálnia annak jellemzőit. A Vidékfejlesztési Minisztérium által kiírt grafikai pályázat benyújtására május 2-ig van lehetőség.

A hungarikum olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelöl, amely a magyarságra jellemző tulajdonságával, egyediségével, különlegességével és minőségével a magyarság csúcsteljesítménye. A hungarikumot belföldön és külföldön is a magyarság kiemelt értékeként tartják számon, vagy védett természeti érték, vagy kiváló nemzeti érték.

A győztes grafikai megoldásnak - más feltételek mellett - tartalmaznia kell a hungarikum kifejezést, továbbá könnyen azonosíthatónak és más védjegyektől jól megkülönböztethetőnek, egyszerűnek, érthetőnek, felismerhetőnek, emellett minden reklámhordozón és minden szokásos felhasználási formában könnyen alkalmazhatónak és bármely nyomdai felhasználásra alkalmasnak kell lennie - olvasható a pályázati kiírásban.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!