Magyarország

2013.04.03. 13:23

Árvíz - Lassú apadás a Zala alsó szakaszán

Nagykanizsa, 2013. április 3., szerda (MTI) - Lassú apadás indult a Zala folyó alsó szakaszán, ahol további ötezer homokzsákot helyeztek készenlétbe, egy helyütt a töltésen átfolyt a víz, de lakóterületet nem veszélyeztet.

Nagykanizsa, 2013. április 3., szerda (MTI) - Lassú apadás indult a Zala folyó alsó szakaszán, ahol további ötezer homokzsákot helyeztek készenlétbe, egy helyütt a töltésen átfolyt a víz, de lakóterületet nem veszélyeztet.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerdai közlése szerint Zalaapátinál reggelre 394 centiméteres vízállás alakult ki a Zalán, ahol lassan indult el az apadás, továbbra is harmadfokú az árvízvédelmi készültség. A település Zala-híd utáni szakaszán, Esztergályhorváti irányába a töltésen 500 méter hosszúságú területen átfolyt a víz, de ez a lakosságot nem veszélyezteti, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság homokzsákokkal magasította meg a gátat.

A zalai katasztrófavédelem ügyeletére a hajnali havazás és az áradások vagy a belvíz miatti vízátfolyások, elöntések, valamint az utakra dőlt fák miatt már több bejelentés érkezett.

Zalaegerszegen, a 76-os főút városból kivezető szakaszánál, a csácsi arborétumnál lévő emelkedőnél három kamion akadt el kora reggel, Bocföldén csempét szállító kamion csúszott az árokba, Gellénházán pedig egy kisbusz, amelyen heten utaztak, de egyik esetben sem történt személyi sérülés. A megyeszékhely és Gellénháza közötti úton egy hóeltakarítást végző munkagép csúszott árokba, feltehetőleg az erős oldalszél miatt.

A 75-os főút Pölöske és Bak közötti szakaszán kidőlt fa okozott útakadályt, Lispeszentadorjánnál ugyancsak egy útra dőlt fát kellett eltávolítani, ami egy menetrend szerinti busz továbbhaladását is akadályozta.

Gyenesdiáson egy domboldali ház pincéjéből úgy tudták a vizet kiszivattyúzni, hogy a lejjebb fekvő házakat homokzsákokkal kellett védeni. Kányaváron egy lakóépület mintegy kilenc négyzetméteres pincéjében két méter magasságú vizet szivattyúztak ki a tűzoltók.

- MTI -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!