Magyarország

2013.03.26. 17:25

Havazás - Feloldotta a határforgalom részleges korlátozását a belügyminiszter

Budapest, 2013. március 26., kedd (MTI) - Pintér Sándor belügyminiszter feloldotta a határforgalom részleges korlátozását kedd délután - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a honlapján.

Budapest, 2013. március 26., kedd (MTI) - Pintér Sándor belügyminiszter feloldotta a határforgalom részleges korlátozását kedd délután - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a honlapján.

Közleményük szerint így már mind a határátkelőhelyeken, mind az autópályákon megindulhat a forgalom, meghatározott ütemezés szerint, rendőri irányítással.

Felhívták ugyanakkor a figyelmet arra, hogy torlódások továbbra is előfordulhatnak, és arra kérték a közlekedőket, hogy az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezessenek.

A rendkívüli időjárásra tekintettel a magyar határon Szlovénia már hétfő délben teherforgalmi korlátozást vezetett be, emiatt a hazai közutakon is korlátozták a Szlovéniába tartó, 7,5 tonnásnál nagyobb tehergépjárművek közlekedését.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője az MTI megkeresésére elmondta: kedd délutánra mindenhol feloldották a korábban elrendelt megyei szintű kamionstopot, de az országban nem mindenütt közlekedhetnek még a nagy tehergépjárművek.

Kedd délelőtt a magyar hatóságok is elrendelték a magyar-szlovén határszakaszokon Romániából, Ukrajnából, Szerbiából és Horvátországból érkező, a 7,5 tonna össztömegűnél nagyobb tehergépjárművek közlekedésének részleges korlátozását.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd délben mindenhol elsőfokúra mérsékelte a hófúvás miatt korábban kiadott másodfokú figyelmeztetéseit, illetve riasztásait.

Figyelmeztető előrejelzésük szerint éjfélig általában 5-10 centiméternyi friss hó valószínű, nagyobb megmaradó hómennyiség a Dunántúl délkeleti felében várható. Az élénk északkeleti szél több helyen hordhatja a lehullott havat.

Szerdán 3-10 centiméter hó várható az ország északkeleti felében, csökken viszont a gyenge hófúvás valószínűsége is - tették hozzá.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!