Magyarország

2012.12.19. 17:21

Gőgös Zoltán: az MSZP a gazdákon kívül senkivel sem akar "lepaktálni"

Budapest, 2012. december 19., szerda (MTI) - Az MSZP földügyekben a helyben termelő gazdálkodókon kívül senkivel sem akar "lepaktálni" - közölte Gőgös Zoltán, a szocialista párt képviselője szerdán az MTI-vel.

Budapest, 2012. december 19., szerda (MTI) - Az MSZP földügyekben a helyben termelő gazdálkodókon kívül senkivel sem akar "lepaktálni" - közölte Gőgös Zoltán, a szocialista párt képviselője szerdán az MTI-vel.Arra reagált, hogy a fideszes Ángyán József, aki januárban lemondott agrárállamtitkári megbízatásáról, kedden azt mondta a hvg.hu-nak: a Fidesz és az MSZP "nagykoalícióban" szavazta le a földtörvényt sarkalatossá tévő alkotmánymódosításhoz benyújtott indítványát. Ángyán József szerint ennek hátterében az áll, hogy a két párt leosztotta "egymás között, kinek, melyik régió jut".

"Ángyán József nagyon el van tévedve" - közölte válaszul az MSZP-s Gőgös Zoltán, hangsúlyozva, hogy pártja sem a Fidesz, sem Ángyán földtörvényre vonatkozó elképzeléseivel nem ért egyet.

Az MSZP továbbra is a földtörvény elfogadásának elhalasztását követeli, valamint azt, hogy mindenki, aki ért a gazdálkodáshoz, helyben lakik, és jelenleg földműveléssel foglalkozik - függetlenül attól, hogy milyen gazdálkodási formában teszi ezt -, a jövőben vásárolhasson termőföldet - írta közleményében.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!