Magyarország

2012.12.17. 17:02

Felsőoktatási átalakítások - A Hallgatói Hálózat civil megfigyelőként vesz részt a keddi tárgyaláson

Budapest, 2012. december 17., hétfő (MTI) - A Hallgatói Hálózat képviselője civil megfigyelőként vesz részt a Balog Zoltán emberi erőforrások miniszterével való keddi egyeztetésen, ugyanakkor mint az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményükben írták: elítélik a zárt ajtós tárgyalásokat.

Budapest, 2012. december 17., hétfő (MTI) - A Hallgatói Hálózat képviselője civil megfigyelőként vesz részt a Balog Zoltán emberi erőforrások miniszterével való keddi egyeztetésen, ugyanakkor mint az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményükben írták: elítélik a zárt ajtós tárgyalásokat.A szervezet állásfoglalásában kifejtette: a keddi "egyezetésnek" azért sem látják értelmét, mert sem ők, sem a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) nem kapott előzetesen semmilyen anyagot az új koncepcióról, amelyről a miniszter tárgyalni, a kormány szerdán pedig szavazni kíván.

Abban bíznak, hogy legalább ezen a találkozón konkrét információkhoz jutnak, amelyekről tájékoztathatják a nyilvánosságot, és konkrét véleményt fogalmazhatnak meg. Éppen ezért a Hallgatói Hálózat tagjai úgy döntöttek, aktivistájuk meg fog jelenni a keddi miniszteri egyeztetésen a HÖOK felkérésére. Felhatalmazásuk tárgyalásra nincsen, ezért civil megfigyelőként vesznek részt a tárgyaláson. Leszögezték: látszatmegoldások helyett a hallgatói fórum által elfogadott hat pont teljesítését várják a minisztertől.

Kitértek arra is: a Hallgatói Hálózat alapvetően elítéli a zárt ajtós tárgyalásokat, és minden alkalommal nyilvános egyeztetéseket követel, hiszen mindenkinek joga van tudni, mi zajlik a feje fölött.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!