Magyarország

2012.12.18. 15:52

Felsőoktatási átalakítás - Az LMP egyetért a diákok sztrájkfelhívásával

Budapest, 2012. december 18., kedd (MTI) - Az LMP üdvözli, hogy a diákok és tanárok békés, általános köz- és felsőoktatási sztrájkot kezdeményeztek. A párt egyetért a kezdeményezéssel, és úgy látja, hogy a kormány jobb belátásra térítésének eszköze a szolidaritás, vagyis más szakmák csatlakozása és egy általános sztrájk lehet - írta az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében két szóvivőjük.

Budapest, 2012. december 18., kedd (MTI) - Az LMP üdvözli, hogy a diákok és tanárok békés, általános köz- és felsőoktatási sztrájkot kezdeményeztek. A párt egyetért a kezdeményezéssel, és úgy látja, hogy a kormány jobb belátásra térítésének eszköze a szolidaritás, vagyis más szakmák csatlakozása és egy általános sztrájk lehet - írta az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében két szóvivőjük.Csiba Katalin és Heltai László úgy fogalmaznak: az ország lejtőn van, a politikai arrogancia és a dilettáns kormányzás olyan magas szintet ért el, hogy ebben a helyzetben a sztrájkfelhívás üdvözlendő és szükséges politikai cselekedet.

Szavaik szerint a kormány "baltával veri szét" azt a felsőoktatást, amelynek egy európai szinten is versenyképes generációt kellene kinevelnie és a társadalmi mobilitást kellene biztosítania.

A diákok sztrájkjával való szolidaritás, egy általános munkabeszüntetés normális és békés politikai eszköz minden olyan országban, ahol a kormányzat nem ad teret a társadalmi egyeztetéseknek. Magyarországon szinte soha nem használják az általános sztrájk demokratikus érdekérvényesítő eszközét, pedig egyre inkább ez az egyetlen eszköz a kezünkben - zárják a közleményt.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!