Magyarország

2012.09.04. 11:28

Jogerősen két év a korrupt baleseti helyszínelőnek

Győr, 2012. szeptember 4., kedd (MTI) - Jogerősen két évnyi letöltendő börtönre ítélte a Győri Ítélőtábla kedden azt a volt baleseti helyszínelőt, aki pénzért részesített előnyben egy céget a roncsok elszállításakor.

Győr, 2012. szeptember 4., kedd (MTI) - Jogerősen két évnyi letöltendő börtönre ítélte a Győri Ítélőtábla kedden azt a volt baleseti helyszínelőt, aki pénzért részesített előnyben egy céget a roncsok elszállításakor.Kovács Tamás tanácsvezető bíró elmondta: a három esetből egyben - amikor utóbb részt kért az előny fejében kapott edényszettből - úgy ítélték meg, szemben az első fokú ítélettel, nem hivatalos személyként, kötelességszegéssel valósult meg a vesztegetés, hanem csupán a vesztegetés alapesete állapítható meg.

Ugyanakkor helybenhagyták a Győr-Moson-Sopron megyei Bíróság minősítését a másik két esetben. Azaz hivatalos személyként, kötelességszegéssel elkövetett vesztegetésben marasztalták el Jaross Józsefet, amiért ötezer forintot kapott hasonló ügyben, egyszer pedig azért, mert nem jelentette a tudomására jutott edényes ügyet.

A férfi az utolsó szó jogán azzal védekezett: "nem úgy" követte el a cselekményeket, ahogy azokat terhére róják, bizonyítani azonban mindeddig nem volt módja saját változatát, ugyanakkor élete tönkrement az eljárás indulása óta eltelt fél évtizedben.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!