Magyarország

2012.09.05. 15:31

Elmarad a Critical Mass felvonulás

Budapest, 2012. szeptember 5., szerda (MTI) - Elmarad a Critical Mass felvonulás szeptember 22-én - közölte László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke szerdán az MTI-vel.

Budapest, 2012. szeptember 5., szerda (MTI) - Elmarad a Critical Mass felvonulás szeptember 22-én - közölte László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke szerdán az MTI-vel.Mint mondta, a döntés hosszú vajúdás és sok veszekedés után született meg keddről szerdára virradó éjjel. A felvonulás elmaradását azzal indokolta, hogy amit akartak, azt már elérték, hiszen sokan kerékpároznak, elindult Budapesten a fejlődés. Nem biztos, hogy érdemes hatalmas energiákkal kivinni sok-sok embert az utcára és zavarni a forgalmat - tette hozzá. Erejüket és energiájukat ezután a szakmai munkára szeretnék fordítani, ezért arra kérnek mindenkit, akinek fontos a kerékpározás ügye, legyen a Kerékpáros Klub tagja, vagy akár aktivista. Hozzáfűzte, hogy terveik szerint jövő tavasszal nagy búcsú felvonulást rendeznek.

A Critical Mass megmozdulást 2004 óta évente kétszer - áprilisban, a Föld napján és szeptember 22-én, az Európai Autómentes Napon - rendezték meg azzal a céllal, hogy népszerűsítsék a kerékpározást, és nyomást gyakoroljanak a döntéshozókra a kerékpáros infrastruktúra fejlesztése érdekében.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!