Magyarország

2012.08.16. 14:38

Jobbik: miért hirdet a Közgép a Népszabadságban és a Népszavában?

Budapest, 2012. augusztus 16., csütörtök (MTI) - A Jobbik szerint a "szinte teljes egészében állami megrendelésekből élő" Közgép a Népszabadságban és a Népszavában megjelentetett hirdetéseivel a két újság hallgatását akarja megvásárolni.

Budapest, 2012. augusztus 16., csütörtök (MTI) - A Jobbik szerint a "szinte teljes egészében állami megrendelésekből élő" Közgép a Népszabadságban és a Népszavában megjelentetett hirdetéseivel a két újság hallgatását akarja megvásárolni.Pörzse Sándor, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, felvetődik a kérdés, hogy miért hirdet a Közgép az említett két lapban.

Úgy értékelte, hogy a Közgépnek nem érdeke sem a Népszabadságban, sem a Népszavában hirdetnie, hiszen az állami megrendelések magas aránya miatt ez tulajdonképpen kidobott pénz. Emlékeztetett arra, hogy szinte a "teljes politikai ellenzék nekiesett a Közgép közbeszerzései körüli anomáliáknak", azt mondta, szerinte a vállalat "gyakorlatilag ezzel a hirdetéssel megvásárolja a hallgatást". A Népszaváról beszélve Pörzse Sándor felháborítónak nevezte, hogy "olyan újságban hirdet a Fidesz zászlóshajója, amely számtalanszor nemtelenül elárulta és belerúgott a hazájába".

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!